Suomen Pipliaseura

16.2.2023 vesper

UT lukukappale

Terve oppi

1Puhu sitä, mikä on terveen opin mukaista. 2Kehota vanhoja miehiä olemaan raittiita ja käyttäytymään arvokkaasti ja maltillisesti. Kannusta heitä osoittamaan tervettä uskoa, rakastamaan ja olemaan kestäviä. 3Samoin kehota vanhoja naisia käyttäytymään niin kuin pyhien kuuluu. He eivät saa olla pahanpuhujia eivätkä viinin orjia. Vanhojen naisten on opetettava muita tekemään hyvää 4ja nuoria naisia ymmärtämään, että naisten pitää rakastaa miestään ja lapsiaan 5ja olla maltillisia ja pyhiä. Nuorten naisten pitää työskennellä kodin hyväksi, olla hyväluontoisia ja alistua miehensä tahtoon. Silloin Jumalan sanaa ei päästä pilkkaamaan. 6Kehota myös nuoria miehiä käyttäytymään maltillisesti 7joka tilanteessa.

Näytä itse mallia hyvän tekemisessä. Katso, että opetuksesi pysyy pyhänä ja arvokkaana. 8Puhu terveesti ja vakuuttavasti, niin vastustajasi nolaa itsensä, kun ei pysty sanomaan meistä mitään pahaa.

9Kehota orjia olemaan aina isännilleen alamaisia ja heille mieliksi. Orjien ei pidä väittää isännilleen vastaan 10eikä varastaa vaan olla joka suhteessa uskollisia. Näin he ovat kunniaksi Jumalan, meidän pelastajamme, opille.

11Jumalan hyvyys näet ilmestyi kaikille ihmisille ja toi heille pelastuksen. 12Se kasvattaa meitä torjumaan jumalattomuuden ja maalliset himot. Se opettaa meitä elämään maltillisesti, oikeamielisesti ja pyhästi tässä maailmassa, 13kun odotamme sitä onnea, että toivomme toteutuu. Silloin saamme nähdä suuren Jumalan ja pelastajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden. 14Kristus antoi itsensä uhriksi meidän puolestamme lunastaakseen meidät vapaiksi kaikesta laittomasta. Hän tahtoi puhdistaa meidät omaksi kansakseen, joka pyrkii tekemään hyvää. 15Puhu näin, kehota ja moiti koko arvovallallasi, äläkä anna kenenkään vähätellä sinua.

Tit. - Kirje Titukselle 2:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä