Suomen Pipliaseura

16.6.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Kristus on lain loppu

1Veljet ja sisaret, toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa, että israelilaiset pelastuisivat. 2Minä vakuutan heille, että Jumalasta intoillessaankin he toimivat järjettömästi. 3He eivät ole alistuneet oikeudenmukaisen Jumalan valtaan, koska eivät ymmärrä hänen oikeudenmukaisuuttaan. Siksi he yrittävät tulla oikeamielisiksi omin neuvoin. 4Kristus on kuitenkin lain loppu, niin että jokainen, joka uskoo häneen, on syytön.

Sydämen usko ja uskon tunnustaminen

5Mooses kirjoittaa lain noudattamiseen perustuvasta syyttömyydestä näin: »Se, joka noudattaa lakia, saa elää.» 6-7Uskoon perustuvasta syyttömyydestä hän sen sijaan sanoo: »Älä mieti mielessäsi, kuka voi nousta taivaaseen tai laskeutua syvyyksiin.» Tämä tarkoittaa: tuomaan Kristuksen maan päälle tai hakemaan hänet pois kuolleiden joukosta. 8Mooses sanoo vielä näin:

»Jumalan sana on lähellä sinua,

suussasi ja sydämessäsi.»

Mitä Mooses tällä tarkoittaa? Tämä »sana» tarkoittaa uskon sanaa, jota julistamme: 9Pelastut, jos tunnustat ääneen, että Jeesus on Herra, ja jos uskot sydämessäsi, että Jumala herätti hänet kuolleiden joukosta. 10Sydämen usko johtaa syyttömyyteen, suun tunnustus pelastukseen.

Room. - Kirje roomalaisille 10:1-10UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä