Suomen Pipliaseura

16.6.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Kapea ovi

22Jeesus matkasi Jerusalemiin. Hän kulki kaupungista ja kylästä toiseen ja opetti. 23Kerran häneltä kysyttiin: »Herra, miten on, pelastuvatko vain harvat?»

Jeesus vastasi: 24»Ponnistelkaa kaikin voimin, että pääsisitte läpi kapeasta ovesta. Minä sanon teille, että monet yrittävät siitä päästä mutta eivät onnistu.

25Kun isäntä sitten nousee ja lukitsee oven, te jäätte seisomaan sen taakse. Te koputatte ja sanotte: ’Herra, avaa meille ovi’, mutta hän vastaa: ’En tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette.’ 26Silloin te alatte selittää: ’Mehän söimme ja joimme sinun kanssasi, ja sinä opetit meidän kaduillamme.’ 27Isäntä kuitenkin sanoo: ’En tiedä, mistä te olette. Häipykää, väärintekijät!’

28Saatte nähdä Abrahamin, Iisakin, Jaakobin ja kaikkien profeettojen olevan Jumalan valtakunnassa. Teidät sen sijaan heitetään ulos. Siellä saatte sitten itkeä ja purra hammasta. 29Jumalan valtakuntaan tullaan aterioimaan niin idästä ja lännestä kuin pohjoisesta ja etelästäkin. 30Viimeiset ovat silloin ensimmäisiä ja ensimmäiset viimeisiä.»

Jeesus suree Jerusalemin vuoksi

31Silloin jotkut fariseuksista tulivat sanomaan Jeesukselle: »Lähde pois täältä. Herodes aikoo tappaa sinut.» 32Jeesus vastasi: »Menkää sanomaan sille ketulle, että tänään ja huomenna minä karkotan demoneja ja parannan sairaita ja että saan työni valmiiksi kolmantena päivänä. 33Tänään ja huomenna ja vielä ylihuomennakin minun on jatkettava matkaani. Eihän profeetan sovi tulla tapetuksi muualla kuin Jerusalemissa.

34Jerusalem, Jerusalem! Sinä tapat profeetat ja kivität ne, jotka on lähetetty sinun luoksesi. Miten monesti olisinkaan halunnut koota lapsesi kuin lintuemo poikaset siipiensä suojaan! Mutta te ette halunneet tulla. 35Siksi teidän temppelinne jää autioksi. Minä sanon teille, että sen jälkeen te ette näe minusta vilaustakaan ennen kuin on tullut aika sanoa: ’Siunattu se, joka tulee Herran nimissä.’»

Luuk. - Luukas 13:22-35UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.1
Seuraa meitä