Suomen Pipliaseura

17.10.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus luovutetaan Pilatukselle

1Heti aamulla ylipapit pitivät neuvottelun kansanjohtajien, oppineiden ja muiden neuvoston jäsenten kanssa. Sitten he sitoivat Jeesuksen ja luovuttivat hänet Roomaa edustavalle Pilatukselle.

Jeesuksen kuulustelu ja tuomio

2Pilatus kysyi Jeesukselta: »Oletko sinä juutalaisten kuningas?» Jeesus vastasi: »Sinä sanot niin.» 3Ylipapit syyttivät Jeesusta kiivaasti. 4Pilatus kysyi: »Etkö vastaa mitään? Kuulethan, miten raskaasti sinua syytetään.» 5Jeesus ei kuitenkaan vastannut enää mitään. Tämä ihmetytti Pilatusta.

6Pääsiäisjuhlan aikana Pilatuksella oli tapana päästää vapaaksi yksi vanki, jonka kansa sai valita. 7Vangittuna oli kapinallisia, jotka olivat saaneet tuomion erään mellakan aikana tehdystä murhasta. Heidän joukossaan oli mies, jota kutsuttiin Barabbakseksi.

8Väkijoukko tuli pyytämään Pilatukselta, että hän toimisi tapansa mukaan. 9Pilatus kysyi: »Tahdotteko, että vapautan juutalaisten kuninkaan?» 10Pilatus näet ymmärsi, että ylipapit olivat pelkästä kateudesta jättäneet Jeesuksen hänen käsiinsä. 11Ylipapit kuitenkin yllyttivät väkijoukkoa pyytämään, että Pilatus vapauttaisi ennemmin Barabbaksen. 12Pilatus kysyi väkijoukolta: »Mitä sitten haluatte minun tekevän tälle miehelle, jota te kutsutte juutalaisten kuninkaaksi?» 13»Ristiinnaulitse hänet!» väkijoukko karjui. 14»Mitä pahaa hän on tehnyt?» Pilatus kysyi, mutta ihmiset karjuivat entistä kovemmin: »Ristiinnaulitse se mies!»

15Tehdäkseen väkijoukolle mieliksi Pilatus vapautti Barabbaksen. Jeesuksen hän ruoskitti henkihieveriin ja luovutti ristiinnaulittavaksi.

Mark. - Markus 15:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä