Suomen Pipliaseura

17.11.2022 laudes

UT lukukappale

Nainen ja lohikäärme

1Taivaalla nähtiin suuri ennusmerkki: aurinkoon pukeutunut nainen, jolla oli kuu jalkojensa alla ja päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. 2Hän oli raskaana ja huusi synnytystuskissaan.

3Toinenkin ennusmerkki nähtiin taivaalla: suuri tulipunainen lohikäärme. Sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea ja päissä seitsemän kruunua. 4Pyrstöllään se huitaisi kolmasosan taivaan tähdistä maahan. Se asettui väijymään synnyttävän naisen eteen, jotta voisi nielaista lapsen heti vastasyntyneenä.

Poikalapsen syntymä

5Nainen synnyttikin poikalapsen, joka kerran paimentaa maailman kansoja rautaisella sauvalla. Lapsi kuitenkin kaapattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luokse. 6Nainen pakeni asumattomalle seudulle, missä häntä odotti Jumalan valmistama turvapaikka. Siellä hänestä huolehdittiin 1 260 päivää.

Enkelien sota

7Taivaassa syttyi sota, kun Mikael ja hänen enkelinsä kävivät lohikäärmeen kimppuun. Lohikäärme ja sen enkelit taistelivat vastaan, 8mutta niiden voima ei riittänyt eikä niille enää ollut paikkaa taivaassa. 9Niinpä tuo suuri lohikäärme, tuo alkuaikojen käärme, heitettiin maan päälle. Samalla heitettiin maahan myös sen enkelit. Käärmeen nimi on Paholainen ja Saatana, ja se eksyttää koko asutun maailman.

Syyttäjän tappio

10Minä kuulin, kuinka taivaassa sanottiin kovalla äänellä:

»Nyt pelastus on tullut: voimallaan

on meidän Jumalamme ottanut vallan

itselleen ja Voidellulleen.

Maahan paiskattiin syyttäjä,

joka syytti meidän veljiämme

Jumalan edessä päivin ja öin.

11Veljemme voittivat oikeudenkäyntinsä

Karitsan verellä ja omalla todistuksellaan.

He eivät takertuneet elämäänsä

vaan olivat valmiit kuolemaan.

12Iloitkaa siis, taivaat,

ja te kaikki taivaiden asukkaat!

Mutta voi maata ja merta!

Paholainen laskeutui luoksenne.

Se on raivoissaan, koska tietää

aikansa olevan vähissä.»

Lohikäärme vainoaa naista

13Kun lohikäärme huomasi tulleensa heitetyksi maahan, se alkoi jahdata poikalapsen synnyttänyttä naista. 14Naiselle annettiin kuitenkin suuren kotkan siivet, jotta hän voisi lentää turvapaikkaansa asumattomalle seudulle. Siellä häntä ruokittaisiin turvassa käärmeeltä: ensin vuosi, sitten kaksi vuotta ja lopuksi vielä puoli vuotta. 15Käärme purskautti kidastaan suuren vesivirran naisen perään, jotta virta veisi tämän mennessään. 16Maa kuitenkin auttoi naista. Se avasi suunsa ja nielaisi virran, jonka lohikäärme oli purskauttanut kidastaan. 17Lohikäärme raivostui ja lähti sotaan naisen muita jälkeläisiä vastaan. Nämä noudattivat Jumalan käskyjä ja todistivat Jeesuksesta.

18Lohikäärme asettui merenrannan hiekalle.

Ilm. - Ilmestys 12:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä