Suomen Pipliaseura

17.12. 3. adventtisunnuntai Tehkää tie kuninkaalle

Sana

Juutalaiset lähettivät Jerusalemista pappeja ja näitä avustavia Leevin heimolaisia Johanneksen luokse. Nämä kysyivät häneltä, kuka hän oli.

Johannes kertoi heille kiertelemättä, miten asia oli, ja myönsi, ettei hän ollut Kristus. Häneltä kysyttiin: ”Kuka sinä sitten olet? Eliako?” Johannes kielsi olevansa Elia. Häneltä kysyttiin, oliko hän profeetta. Johannes kielsi jälleen. Silloin he sanoivat hänelle: ”Kerro, kuka olet. Muuten emme voi vastata niille, jotka meidät lähettivät. Mitä sanottavaa sinulla on itsestäsi?”

Johannes sanoi: Minä olen ääni, joka huutaa asumattomalla seudulla: ’Tasoittakaa Herralle tie! ´ Niinhän jo profeetta Jesaja ennusti. Fariseukset olivat lähettäneet edustajia, jotka kysyivät Johannekselta: ”Miksi sitten kastat ihmisiä vedellä, jos et kerran ole Kristus, Elia etkä profeetta?” Johannes vastasi: ”Minä kastan vedellä. Teidän luonanne on kuitenkin jo mies, jota ette tunne. Hän tulee minun jälkeeni. Minä en ole tarpeeksi arvokas edes avaamaan hänen sandaalinsa remmiä.” (Matt. 21: 23–27)

Suomen Pipliaseurav.4.19.1
Seuraa meitä