Suomen Pipliaseura

17.3.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesuksen veljien epäusko

1Näiden tapausten jälkeen Jeesus liikkui eri puolilla Galileaa. Hän ei halunnut mennä Juudeaan, koska juutalaiset etsivät häntä tappaakseen hänet.

2Juutalaisten lehtimajajuhla oli kuitenkin tulossa. 3Niinpä Jeesuksen veljet sanoivat hänelle: »Lähde Juudeaan. Silloin oppilaasikin näkevät, millaisia tekoja teet. 4Eihän kukaan salaile tekojaan, jos haluaa julkisuutta. Jos kerran pystyt tällaisiin ihmeisiin, näytä se koko maailmalle.» 5Veljetkään eivät näet uskoneet Jeesukseen. 6Jeesus sanoi heille: »Minun aikani ei ole vielä tullut, mutta teille ajalla ei ole väliä. 7Maailmalla ei ole syytä vihata teitä, mutta minua se vihaa. Olenhan osoittanut sille, että sen teot ovat pahoja. 8Menkää te juhlille. Minä en sinne lähde, koska aikani ei ole vielä tullut.» 9Näin hän sanoi ja jäi Galileaan.

Jeesus lehtimajajuhlassa

10Kun veljet olivat lähteneet juhlille, Jeesuskin lähti sinne. Hän ei kuitenkaan lähtenyt avoimesti vaan salaa. 11Juutalaiset etsivät häntä juhlijoiden joukosta ja kyselivät, missä hän oli. 12Kansa kohisi Jeesuksesta. Jotkut sanoivat, että hän oli hyvä mies, mutta toiset väittivät: »Eikä ole. Hän vain johtaa kansaa harhaan.» 13Kukaan ei kuitenkaan puhunut hänestä julkisesti, koska kaikki pelkäsivät juutalaisia.

Joh. - Johannes 7:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä