Suomen Pipliaseura

17.5.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Antikristus

18Rakkaat lapset, viimeinen hetki on käsillä. Niin kuin olette kuulleet, Antikristus on tulossa, ja monia antikristuksia onkin jo ilmaantunut. Siitä tiedämme, että viimeinen hetki on tullut. 19He lähtivät pois meidän joukostamme, mutta eivät he oikeasti meihin kuuluneetkaan. Jos olisivat kuuluneet, he olisivat pysyneet meidän kanssamme. He kuitenkin lähtivät, ja niin paljastui, etteivät kaikki kuulu meihin.

20Teissä on yhä se öljy, jolla Pyhä voiteli teidät, ja te tiedätte kaiken. 21En minä teille sen vuoksi kirjoita, ettette tuntisi totuutta. Kirjoitan, koska tiedätte totuuden samoin kuin sen, ettei mikään valhe ole peräisin totuudesta.

22Kuka sitten valehtelee jollei se, joka kiistää Jeesuksen olevan Kristus? Tällainen ihminen on antikristus; hän kieltää Isän ja Pojan. 23Se, joka kieltää Pojan, jää myös ilman Isää. Sen sijaan sillä, joka tunnustaa Pojan, on myös Isä. 24Säilyttäkää itsessänne se, minkä kuulitte jo aluksi. Jos säilytätte itsessänne sen, minkä kuulitte jo aluksi, säilytte tekin Pojan ja Isän yhteydessä. 25Ikuinen elämä on se lupaus, jonka Kristus meille antoi.

26Kirjoitan teille niistä, jotka yrittävät johtaa teitä harhaan. 27Teissä kyllä pysyy Kristukselta saamanne voitelu, eikä kenenkään tarvitse opettaa teitä. Tuo voitelu opettaa teille kaiken, sillä se on totta, ei valhetta. Pitäkää kiinni tästä opetuksesta.

Jumalan lapset

28Niin, lapseni, pysykää Kristuksen yhteydessä. Silloin voimme olla pää pystyssä eikä meidän tarvitse hävetä eikä luimistella, kun hän saapuu. 29Tehän tiedätte, että Kristus on oikeudenmukainen. Tietäkää siis sekin, että hänestä ovat syntyneet kaikki, jotka toimivat oikeamielisesti.

1. Joh. - 1. Johanneksen kirje 2:18-29UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä