Suomen Pipliaseura

18.1.2023 vesper

UT lukukappale

Ihmisen Pojan paluu

29»Pian noiden ahdingon päivien jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu valaise. Tähdet putoavat taivaalta, ja taivaiden voimat vapisevat. 30Silloin taivaalla näkyy Ihmisen Pojan merkki ja kaikki maailman kansakunnat valittavat nähdessään Ihmisen Pojan, joka saapuu pilvien päällä voimakkaana ja häikäisevänä. 31Hän antaa enkeleilleen suuret torvet ja lähettää heidät kokoamaan valitut ihmiset kaikista ilmansuunnista, maailman ääristä asti.»

Vertaus viikunapuusta

32»Ottakaa opiksenne tämä viikunapuuvertaus: kun puun oksa virkoaa ja lehdet puhkeavat, te tiedätte, että kohta on sadonkorjuun aika. 33Samoin te tiedätte kaiken edellä mainitun nähdessänne, että hetki on jo ovella. 34Minä vakuutan teille, että kaikki tapahtuu ennen kuin tämä sukupolvi katoaa. 35Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.»

Paluun hetki on tuntematon

36»Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan muu kuin Isä – eivät taivaiden enkelit eikä edes Poika. 37Ihmisen Pojan paluu näet muistuttaa Nooan aikoja, 38vedenpaisumusta edeltäviä päiviä. Silloin ihmiset söivät ja joivat, solmivat ja järjestivät avioliittoja aina siihen päivään asti, jolloin Nooa meni arkkiin. 39He eivät aavistaneet mitään, ennen kuin vedenpaisumus tuli ja vei kaiken. Näin käy silloinkin, kun Ihmisen Poika palaa. 40Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. 41Kaksi naista on jauhamassa myllyllä: toinen otetaan, toinen jätetään.

42Valvokaa siis, koska ette tiedä, milloin Herranne palaa. 43Tästä voitte kuitenkin olla varmoja: jos talonomistaja tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän olisi hereillä ja estäisi murron. 44Valmistautukaa siis tekin, koska ette arvaa, millä hetkellä Ihmisen Poika palaa.»

Luotettava ja epäluotettava palvelija

45»Kuka siis on uskollinen ja viisas palvelija? Hänestä isäntä tekee muiden esimiehen, ja hän huolehtii, että kaikki saavat ruokansa ajallaan. 46Onnellinen on se palvelija, jonka isäntä näkee toimivan näin, kun hän palaa. 47Minä vakuutan teille, että isäntä antaa koko omaisuutensa hänen hoitoonsa.

48Epäluotettava palvelija sen sijaan miettii, ettei isäntä vielä palaa. 49Niinpä hän alkaa lyödä muita ja syödä ja juoda ryyppyporukoissa. 50Kun tuon palvelijan isäntä sitten odottamatta palaa, 51hän hakkaa palvelijan kappaleiksi ja heittää tämän sinne, missä teeskentelijät ovat. Siellä itketään ja purraan hammasta.»

Matt. - Matteus 24:29-51UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä