Suomen Pipliaseura

18.11.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus tyynnyttää myrskyn

23Jeesus nousi veneeseen, ja oppilaat lähtivät mukaan. 24Pian järvellä nousi raju myrsky. Aallot vyöryivät veneen yli, mutta Jeesus vain nukkui. 25Oppilaat tulivat herättämään häntä ja sanoivat: »Herra, pelasta meidät! Me hukumme.» 26»Miksi olette tuollaisia vähäuskoisia pelkureita?» Jeesus vastasi. Sitten hän nousi ja puhutteli ankarasti tuulia ja järveä, joka tyyntyi täysin. 27Ihmiset olivat ihmeissään ja sanoivat: »Mikä hän oikein on miehiään, kun tuulet ja järvikin tottelevat häntä?»

Jeesus parantaa Gadaran riivatut

28Järven toisella puolella, gadaralaisten alueella, Jeesus kohtasi kaksi demonien riivaamaa miestä, jotka olivat tulossa hautausmaalta. He olivat niin vaarallisia, ettei kukaan voinut kulkea sitä tietä. 29He huusivat: »Jumalan Poika! Mitä tekemistä meillä on sinun kanssasi? Tulitko kiduttamaan meitä jo etukäteen?»

30Kaukana heistä oli syömässä suuri sikalauma. 31Demonit pyysivät Jeesukselta: »Jos ajat meidät pois, anna meidän mennä tuohon sikalaumaan.» 32»Menkää!» Jeesus sanoi. Silloin demonit siirtyivät miehistä sikoihin, ja koko lauma ryntäsi jyrkänteeltä veteen ja hukkui.

33Sikoja ruokkivat miehet pakenivat kaupunkiin. Siellä he kertoivat, mitä riivatuille oli tapahtunut. 34Silloin kaikki kaupungin asukkaat lähtivät Jeesusta vastaan. Kun he näkivät hänet, he pyysivät häntä poistumaan heidän seudultaan.

Matt. - Matteus 8:23-34UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä