Suomen Pipliaseura

18.2.2023 laudes

UT lukukappale

Jeesus ilmestyy oppilailleen

19Oli saman ensimmäisen sapatinjälkeisen päivän ilta. Oppilaat olivat kätkeytyneet lukittujen ovien taakse, koska pelkäsivät juutalaisia. Äkkiä Jeesus ilmestyi heidän keskelleen ja sanoi: »Rauhaa teille!» 20Tämän sanottuaan hän näytti heille käsiään ja kylkeään. Ilo valtasi oppilaat, kun he näkivät Herran. 21»Rauhaa teille», sanoi Jeesus uudelleen. »Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.» 22Näin sanottuaan hän henkäisi heitä kohti ja sanoi: »Ottakaa Pyhä Henki. 23Jos päästätte jonkun synneistään, hän saa ne anteeksi, mutta jos ette, hän ei saa niitä anteeksi.»

Jeesus ja Tuomas

24Tuomas, jota sanottiin myös Didymokseksi, oli yksi kahdestatoista oppilaasta. Hän ei kuitenkaan ollut muiden kanssa, kun Jeesus ilmestyi. 25Nämä kertoivat hänelle nähneensä Herran. Tuomas vastasi: »Tuota en kyllä usko, ennen kuin olen itse nähnyt reiät hänen käsissään ja kyljessään ja työntänyt niihin sormeni.»

26Viikon päästä oppilaat olivat taas koolla, ja tällä kertaa Tuomaskin oli joukossa mukana. Jeesus ilmestyi taas heidän keskelleen, vaikka ovet olivat lukossa. Hän sanoi: »Rauhaa teille!» 27Sitten hän sanoi Tuomakselle: »Katso käsiäni ja laita sormesi tähän. Ojenna kätesi ja kosketa kylkeäni. Älä epäile vaan usko minuun.» 28Tuomas vastasi: »Herrani ja Jumalani!» 29Jeesus sanoi: »Uskotko, koska olet nähnyt minut? Onnellisia ovat ne, jotka eivät näe, mutta uskovat silti.»

Tämän kirjan tarkoituksesta

30Jeesus teki oppilaidensa nähden monia muitakin ihmeitä todisteeksi itsestään, mutta niistä ei ole kerrottu tässä kirjassa. 31Tämä kirja on kirjoitettu, jotta uskoisitte Jeesuksen olevan Kristus, Jumalan Poika. Kun uskotte, saatte elää hänen nimensä voimasta.

Joh. - Johannes 20:19-31UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä