Suomen Pipliaseura

18.2.2023 vesper

UT lukukappale

Tervehdys

1Minä, Paavali, olen vankina Kristuksen Jeesuksen vuoksi. Kirjoitan yhdessä veli Timoteuksen kanssa sinulle, rakas työtoverimme Filemon. 2Osoitamme tämän kirjeen myös sisarellemme Apfialle, taistelutoverillemme Arkippokselle ja koko sinun talossasi kokoontuvalle seurakunnalle. 3Jumalan, meidän Isämme, ja Herramme Jeesuksen Kristuksen hyvyyttä ja rauhaa teille.

Filemonin usko ja rakkaus

4Kiitän Jumalaani aina, kun muistan sinua rukouksissani. 5Olenhan saanut kuulla, millainen sinun rakkautesi on ja miten uskollinen olet Herralle Jeesukselle ja kaikille hänen pyhilleen. 6Rukoilen, että yhteinen uskomme saa sinut tuntemaan kaiken sen hyvän, minkä olemme Kristukselta saaneet. 7Rakkautesi on ilahduttanut ja rohkaissut minua suuresti, veljeni, sillä sinä olet rauhoittanut pyhien mielen.

Vetoomus Onesimoksen puolesta

8Kristuksen luvalla voisin suoraan käskeä sinua tekemään oikein. 9Vetoan sinuun kuitenkin rakkauden nimissä, tällaisena kuin olen. Minä, Paavali, olen jo vanhus ja nyt Kristuksen Jeesuksen vuoksi myös vanki. 10Vetoan sinuun hengellisen poikani puolesta, sen Onesimoksen, jolle olen antanut uuden elämän vankina ollessani. 11Ennen hän oli sinulle hyödytön, mutta nyt hänestä on hyötyä meille molemmille. 12Lähetän hänet, oman sydämeni, takaisin luoksesi. 13Pitäisin hänet mielelläni täällä, jotta hän voisi palvella minua sinun puolestasi, kun olen ilosanoman vuoksi kahleissa. 14En kuitenkaan halua tehdä sitä ilman sinun suostumustasi. Silloinhan tekisit hyvää pakosta etkä vapaaehtoisesti. 15Ehkä Onesimos lähtikin luotasi hetkeksi juuri siksi, että saisit omistaa hänet ikuisesti, 16ei enää vain orjana vaan orjaa arvokkaampana, rakkaana veljenä. Rakas hän on minullekin, mutta tietysti vielä paljon rakkaampi sinulle, sekä ihmisenä että Herralle kuuluvana.

17Jos siis pidät minua kumppaninasi, ota Onesimos vastaan niin kuin minut. 18Jos hän on aiheuttanut sinulle jotain vahinkoa, pane hänen velkansa minun laskuuni. 19Minä, Paavali, kirjoitan tämän omin käsin: minä maksan velan, jottei minun tarvitsisi sanoa, että sinä olet minulle velkaa itsesikin. 20Niin, veljeni, kunpa tekisit minulle tämän palveluksen Herran nimissä! Rauhoita mieltäni Kristuksen vuoksi!

21Kirjoitan sinulle kuuliaisuuteesi luottaen. Tiedän, että teet enemmänkin kuin pyydän. 22Pane silti samalla vierashuoneesi kuntoon minua varten. Toivon näet, että rukoustenne ansiosta pääsen tulemaan luoksenne.

Terveiset

23Terveisiä sinulle lähettävät Epafras, vankitoverini Kristuksen Jeesuksen takia, 24ja työtoverini Markus, Aristarkos, Demas ja Luukas.

25Herran Jeesuksen Kristuksen hyvyyttä teille.

Filem. - Kirje Filemonille 1:1-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä