Suomen Pipliaseura

18.4.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Esivanhemmat autiomaassa

1Veljet ja sisaret, tahdon teidän tietävän, että esivanhempamme vaelsivat pilveä seuraten ja että he kaikki kulkivat meren poikki. 2Kaikki kastettiin pilvessä ja meressä Mooseksen seuraajiksi. 3Kaikki söivät samaa hengellistä ruokaa 4ja joivat samaa hengellistä juomaa. He joivat siitä hengellisestä kalliosta, joka kulki heidän mukanaan. Tämä kallio oli Kristus. 5Useimmat heistä eivät kuitenkaan kelvanneet Jumalalle; heidän ruumiinsahan jäivät autiomaahan.

Esivanhempien kohtalo on varoitus

6Nämä tapahtumat ovat meille varoittava esimerkki. Meidän ei pidä himoita pahaa niin kuin esivanhemmat tekivät. 7Älkää ruvetko palvomaan epäjumalia niin kuin jotkut heistä. Kirjoituksissa kerrotaan: »Kansa istui syömään ja juomaan ja nousi sitten pitämään hauskaa.» 8Meidän ei pidä sortua seksuaalisiin törkeyksiin niin kuin jotkut heistä; yhtenä ainoana päivänä 23 000 heistä kuoli. 9Emme saa myöskään testata Kristusta niin kuin jotkut heistä; he kuolivat käärmeenpuremiin. 10Älkääkä purnatko niin kuin jotkut heistä; heidät tappoi kuoleman enkeli.

11Nämä asiat tapahtuivat heille, mutta ne olivat samalla esikuva tulevasta: ne kirjoitettiin varoitukseksi meille, joiden on elettävä lopun aikoja. 12Varo, ettet kaadu, jos luulet pysyväsi pystyssä. 13Ette ole vielä kohdanneet muita kuin tavallisia koettelemuksia. Jumala on kuitenkin uskollinen eikä anna teidän joutua koettelemuksiin, joita ette kestäisi. Jos hän järjestää koettelemuksen, hän auttaa myös pääsemään siitä yli, niin että voitte sen kestää.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 10:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä