Suomen Pipliaseura

18.5.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus parantaa ihosairauden

12Eräässä kaupungissa Jeesus kohtasi miehen, jonka ihosairaus oli poikkeuksellisen vaikea. Jeesuksen nähdessään mies heittäytyi kasvoilleen ja rukoili: »Herra, sinä voit parantaa minut, jos vain tahdot.» 13Jeesus ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: »Minä tahdon. Parane!» Sairaus lähti miehestä saman tien. 14Jeesus kielsi häntä puhumasta asiasta kenellekään ja jatkoi: »Käy vain näyttäytymässä papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja todisteeksi parantumisestasi.» 15Tieto Jeesuksesta levisi silti yhä laajemmalle, ja suuret ihmisjoukot kerääntyivät kuuntelemaan häntä ja etsimään parannusta sairauksiinsa. 16Jeesus kuitenkin vetäytyi autiolle seudulle rukoilemaan.

Jeesus parantaa halvaantuneen

17Eräänä päivänä Jeesus oli opettamassa. Kuulijoina istui fariseuksia ja lainopettajia kaikista Galilean ja Juudean kylistä sekä Jerusalemista. Herran voimalla Jeesus paransi sairauksia.

18Silloin paikalle tuli miehiä, jotka kantoivat paareilla makaavaa halvaantunutta. He etsivät Jeesusta tuodakseen sairaan hänen luokseen. 19He eivät keksineet, miten saisivat tämän vietyä väkijoukon läpi. Niinpä he nousivat katolle, siirsivät kattotiiliä syrjään ja laskivat sairaan vuoteineen ihmisten keskelle, suoraan Jeesuksen eteen. 20Kun Jeesus näki miesten uskon ja luottamuksen, hän sanoi halvaantuneelle: »Sinun syntisi on annettu anteeksi.»

21Oppineet ja fariseukset alkoivat ajatella: »Mikä jumalanpilkkaaja tuo oikein on? Eihän syntejä voi antaa anteeksi kukaan muu kuin Jumala.» 22Jeesus tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi heille: »Mitä te haudotte mielessänne? 23Kumpi on helpompaa sanoa: ’Rikkomuksesi on annettu anteeksi’ vai ’Nouse ja kävele’? 24Teen tämän, jotta tietäisitte, että Ihmisen Pojalla on valta antaa maan päällä syntejä anteeksi.» Jeesus kääntyi puhumaan halvaantuneelle: »Minä sanon sinulle: nouse, ota patjasi ja mene kotiisi.»

25Samassa mies nousi pystyyn siinä heidän edessään, otti patjansa ja lähti kotiinsa Jumalaa ylistäen. 26Kaikki menivät pois tolaltaan ja ylistivät Jumalaa pelonsekaisen kunnioituksen vallassa. »Olemme nähneet tänään uskomattomia asioita», he sanoivat.

Luuk. - Luukas 5:12-26UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä