Suomen Pipliaseura

18.7.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Syyttömälle kärsimys on onni

8Lopuksi vielä: Olkaa kaikki yksimielisiä. Jakakaa toistenne murheet ja rakastakaa toisianne. Olkaa hyväsydämisiä ja nöyriä. 9Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä loukkaukseen loukkauksella, vaan siunatkaa mieluummin. Siihen teidät kutsuttiinkin, jotta saisitte siunauksen osaksenne.

10»Jos rakastaa elämää

ja tahtoo nähdä hyviä päiviä,

on estettävä kieltään puhumasta pahaa

ja huuliaan valehtelemasta.

11On käännyttävä pois pahasta ja tehtävä hyvää,

etsittävä rauhaa ja pyrittävä siihen.

12Herra kääntää katseensa oikeamielisiin

ja avaa korvansa kuulemaan heidän rukouksiaan,

mutta pahantekijät Herra kohtaa silmästä silmään.»

13Kuka voi tehdä teille pahaa, jos pyritte kiihkeästi hyvään? 14Vaikka joutuisittekin kärsimään oikeamielisyydestänne, olette silti onnellisia. Jos teitä pelotellaan, älkää pelästykö älkääkä hätääntykö 15vaan pitäkää Herra Kristus sydämessänne pyhänä. Olkaa aina valmiina vastaamaan jokaiselle, joka kysyy, mihin toivonne perustuu. 16Vastatkaa kuitenkin rauhallisesti ja kunnioittavasti. Silloin omatuntonne on puhdas ja häpeään joutuvat ne, jotka puhuvat pahaa teidän hyvästä elämästänne Kristuksen yhteydessä.

Kristuksen kärsimys

17On parempi tehdä hyvää ja kärsiä, jos Jumala niin tahtoo, kuin kärsiä pahojen tekojen takia. 18Kärsihän Kristuskin kerran ihmisten syntien vuoksi. Syytön kärsi syyllisten puolesta viedäkseen teidät Jumalan luokse. Hänen ruumiinsa tapettiin, mutta Henki teki hänet eläväksi.

1. Piet. - 1. Pietarin kirje 3:8-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä