Suomen Pipliaseura

18.7.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Ihmisen Pojan valta

5Ei Jumala antanut enkelien hallintaan tulevaa maailmaa, josta me puhumme. 6Joku on jossain todistanut:

»Mikä on ihminen saamaan

sinun huomiosi?

Mikä on Ihmisen Poika,

että pidät hänestä huolta?

7Hetkeksi pudotit hänet

alemmas enkeleitä.

Sitten seppelöit hänet

kunnialla ja kirkkaudella

8ja alistit kaiken hänen

jalkojensa alle.»

Kun Jumala alisti kaiken Ihmisen Pojan valtaan, hän ei jättänyt alistamatta mitään. Vielä emme tosin voi nähdä, että kaikki on Ihmisen Pojan vallassa. 9Näemme kuitenkin tämän: Jeesus, joka hetkeksi pudotettiin enkeleitä alemmas, seppelöitiin kuoleman kärsimyksissä kirkkaudella ja kunnialla. Jumalan armosta Jeesus kuoli kaikkien puolesta.

Jeesuksen veljet ja sisaret

10Jumala, kaiken luoja ja ylläpitäjä, tahtoi tuoda kaikki lapsensa kirkkauteen. Siksi hän antoi kärsimysten tehdä Jeesuksen täydelliseksi. Jumalan lasten pelastus perustuu Jeesukseen. Jeesus vie heidät perille. 11Pyhillä on sama Isä kuin hänellä, joka tekee heistä pyhiä. Siksi Jeesus ei häpeä kutsua näitä veljikseen ja sisarikseen 12sanoessaan:

»Minä julistan sinun nimeäsi veljilleni ja sisarilleni,

seurakunnan keskellä laulan ylistystä sinulle.»

13Hän sanoo myös:

»Jumalaan minä luotan.»

Ja vielä:

»Tässä me olemme, minä ja lapset,

jotka Jumala minulle antoi.»

14Koska lapset ovat lihaa ja verta, oli Jeesuskin samaan tapaan ruumiillinen voidakseen kuolemallaan riistää vallan kuoleman valtiaalta eli Paholaiselta. 15Näin hän vapautti ne, jotka olivat pelänneet kuolemaa ja ansainneetkin elää orjina koko ikänsä.

16Jeesus ei siis selvästikään ota suojelukseensa enkeleitä vaan Abrahamin jälkeläiset. 17Siksi hänen oli tultava joka suhteessa veljiensä ja sisariensa kaltaiseksi. Näin hänestä tuli myötätuntoinen ja uskollinen ylipappi, joka Jumalan edessä sovitti kansansa synnit. 18Hän voi auttaa koettelemuksissa, koska on itse niitä kokenut ja kärsinyt.

Hepr. - Kirje heprealaisille 2:5-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä