Suomen Pipliaseura

23.8.2022 laudes

UT lukukappale

Pietari ja Johannes Suuren neuvoston edessä

1Kun Pietari ja Johannes puhuivat kansalle, paikalle tuli pappeja, temppelivartioston päällikkö ja saddukeuksia. 2He olivat vihaisia, koska apostolit opettivat ihmisiä ja julistivat, että Jeesus oli todiste kuolleiden ylösnousemuksesta. 3Apostolit otettiin kiinni ja pantiin yöksi vankilaan, koska oli jo ilta. 4Monista kuulijoista tuli kuitenkin uskovia. Miehiä heistä oli noin viisituhatta.

5Seuraavana päivänä juutalaisten johtajat, vanhimmat ja oppineet kokoontuivat Jerusalemissa. 6Paikalla oli ylipappi Hannas, samoin Kaifas, Johannes, Aleksandros ja kaikki muut, jotka olivat ylipapillista sukua. 7Pietari ja Johannes tuotiin neuvoston eteen, ja heiltä kysyttiin: »Millä valtuuksilla ja kenen nimissä teitte sen, minkä teitte?»

8Silloin Pietari täyttyi Pyhästä Hengestä ja sanoi: »Kansan johtajat ja vanhimmat! 9Joudumme näköjään vastaamaan sairaalle tekemästämme hyvästä teosta ja kertomaan, kenen nimissä hän parani. 10Tietäkää siis, te kaikki ja koko Israelin kansa, että se tapahtui Jeesuksen Kristuksen nimissä. Te ristiinnaulitsitte tämän nasaretilaisen, mutta Jumala herätti hänet kuolleiden joukosta. Hänen nimensä voimasta tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne. 11Kristus on se ’kivi, jonka te rakentajat hylkäsitte mutta joka on nyt koko rakennuksen tärkein’. 12Kukaan muu ei pysty meitä pelastamaan. Taivaan alla ei ole mitään muuta nimeä, joka pelastaa.»

Ap. t. - Apostolien teot 4:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä