Suomen Pipliaseura

19.08.2023

Sana

Jalostetusta oliivipuusta leikattiin oksia. Sinä olit oksa villissä oliivipuussa, mutta sinutkin leikattiin irti ja liitettiin jalostettuun puuhun. Näin olet saanut osasi juurien tuomasta nesteestä. Älä silti ylpeile alkuperäisten oksien rinnalla. Jos ylpistyt, niin muista, ettet sinä kannattele juuria vaan juuret sinua.
Sanot ehkä, että oksat leikattiin, jotta sinut voitaisiin liittää parempaan puuhun. Oikeassa olet. Oksat leikattiin irti epäuskonsa vuoksi, mutta sinut liitettiin pysyvästi uuteen puuhun, koska sinä uskot. Älä silti luule liikoja itsestäsi, vaan kunnioita Jumalaa. Jos hän ei säästänyt puun alkuperäisiä oksia, ei hän säästä sinuakaan. Ota huomioon, että Jumala on sekä hyvä että ankara. Syntisille hän on ankara mutta sinulle hyvä, jos pidät kiinni hänen hyvyydestään. Jos et pidä, leikataan sinutkin pois.
Myös nuo toiset oksat voidaan silti vielä liittää takaisin, jos ne luopuvat epäuskostaan. Jumalalla on valta palauttaa ne runkoon. Leikattiinhan sinutkin irti villistä oliivipuusta, johon kuuluit, ja liitettiin jalostettuun oliivipuuhun keinotekoisesti. Kai nyt jalostetun puun alkuperäiset oksat on paljon hel-pompaa liittää takaisin. (Room. 11:17–24)

Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä