Suomen Pipliaseura

19.10.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesuksen kuolema

33Keskipäivällä kaikkialle tuli pimeää. Pimeyttä kesti kolme tuntia. 34Sen jälkeen Jeesus huusi kovalla äänellä: »Elohi, elohi, lema sabaktani?» Se on käännettynä: »Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?» 35Tämän kuullessaan jotkut paikalla olevista sanoivat: »Kuunnelkaa, hän huutaa Eliaa apuun.» 36Joku juoksi täyttämään pesusienen hapanviinillä. Tämä asetti sienen ruokokepin päähän, tarjosi siitä Jeesukselle juotavaa ja sanoi: »Nytpä nähdään, pelastaako Elia hänet ristiltä.» 37Mutta Jeesus päästi kovan huudon ja henkäisi viimeisen kerran.

38Temppelin väliverho repesi kahtia ylhäältä alas asti. 39Kun Jeesusta vastapäätä seisova sadanpäällikkö näki Jeesuksen kuolevan näin, hän huudahti: »Tuo mies oli tosiaan Jumalan Poika!»

40Vähän kauempana joukko naisia seurasi tapahtumia. Paikalla olivat Magdalan Maria, Maria, joka oli nuoremman Jaakobin ja Jooseksen äiti, sekä Salome. 41Jo Galileassa he olivat kulkeneet Jeesuksen mukana ja palvelleet häntä. Paikalla oli monia muitakin naisia, jotka olivat tulleet Jeesuksen mukana Jerusalemiin.

Mark. - Markus 15:33-41UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä