Suomen Pipliaseura

19.11.2022

Sana

Ylösnousemuksesta

27Jeesuksen puheille tuli saddukeuksia. Näiden mukaan kuolleet eivät herää eloon. He sanoivat: 28»Opettaja, Mooses on määrännyt, että jos mies kuolee lapsettomana ja häneltä jää leski, on vainajan veljen mentävä lesken kanssa naimisiin ja jatkettava veljensä sukua. 29No, olipa kerran seitsemän veljestä. Vanhin heistä otti vaimon mutta kuoli lapsettomana. 30Silloin toinen veli otti lesken, 31sitten kolmas ja vuorollaan kaikki seitsemän, mutta he kaikki kuolivat jättämättä jälkeensä lapsia. 32Lopulta nainenkin kuoli. 33Kenen vaimo hänestä tulee ylösnousemuksen jälkeen? Hänhän oli naimisissa kaikkien seitsemän kanssa.»

34Jeesus vastasi: »Tässä maailmassa ihmiset menevät naimisiin, 35mutta ylösnousemuksen arvoisiksi katsotut eivät tulevassa maailmassa enää mene. 36He eivät näet voi enää kuolla. He ovat enkelien kaltaisia, Jumalan lapsia ja osallisia ylösnousemuksesta. 37Kuolleiden heräämisestä todistaa Mooseskin kertomuksessaan piikkipensaasta. Siinä hän kutsuu Herraa Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaksi. 38Ei Jumala ole kuolleiden vaan elävien Jumala. Hänelle kaikki ovat eläviä.»

39Silloin jotkut oppineista sanoivat: »Opettaja, olipa hyvin vastattu.» 40Eikä kukaan enää uskaltanut kysyä Jeesukselta mitään.

Luuk. - Luukas 20:27-40UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä