Suomen Pipliaseura

19.2.2023 vesper

UT lukukappale

Kysymys Eliasta

9Kun Jeesus laskeutui oppilaiden kanssa vuorelta, hän sanoi näille: »Älkää puhuko tästä näystä, ennen kuin Ihmisen Poika nousee kuolleista.» 10Oppilaat kysyivät: »Miksi oppineet sitten sanovat, että Elian pitää tulla ensin?» 11»Elian oli kyllä määrä tulla ja pistää asiat kuntoon», Jeesus vastasi. 12»Mutta asia on nyt niin, että hän tuli jo. Ihmiset eivät kuitenkaan tunnistaneet häntä, vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat. Samoin he panevat Ihmisen Pojan kärsimään.» 13Silloin oppilaat ymmärsivät, että Jeesus puhui Johannes Kastajasta.

Jeesus karkottaa demonin pojasta

14Kun Jeesus meni ihmisten pariin, hänen luokseen tuli mies, joka polvistui 15ja pyysi apua: »Herra, sääli minun poikaani. Hän kärsii vakavasta sairaudesta ja kaatuu sen vuoksi usein tuleen tai veteen. 16Toin hänet oppilaittesi luokse, mutta he eivät kyenneet parantamaan häntä.» 17Silloin Jeesus sanoi: »Voi teitä epäuskoisia ja kieroutuneita tämän ajan ihmisiä! Kuinka kauan minun pitää vielä olla teidän kanssanne? Kauanko kestän teitä? Tuokaa poika tänne.» 18Jeesus piti demonille tiukan puhuttelun, ja se lähti pojasta. Sillä hetkellä poika parani.

19Kun he olivat taas keskenään, oppilaat kysyivät Jeesukselta: »Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä demonia pois?» 20»Siksi, että te ette uskoneet tarpeeksi lujasti», Jeesus vastasi. »Minä vakuutan teille: Jos uskonne olisi edes sinapinsiemenen kokoinen, te voisitte liikuttaa tätä vuorta käskemällä sen siirtyä. Mikään ei olisi teille mahdotonta.» 21

Jeesus puhuu taas kuolemastaan

22Kun kaikki olivat taas koolla Galileassa, Jeesus sanoi oppilaille: »Ihmisen Poika luovutetaan ihmisten käsiin. 23He tappavat hänet, mutta hän herää eloon kolmantena päivänä.» Oppilaat tulivat tästä hyvin surullisiksi.

Matt. - Matteus 17:9-23UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä