Suomen Pipliaseura

19.3.2022 vesper

UT lukukappale

Pako Egyptiin

13Tietäjien mentyä Herran enkeli ilmestyi Joosefille unessa ja sanoi: »Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä ja pakene Egyptiin. Pysy siellä, kunnes ilmoitan toisin, sillä Herodes etsii lasta tappaakseen hänet.» 14Joosef nousi keskellä yötä, otti mukaansa lapsen ja hänen äitinsä ja lähti Egyptiin. 15He viipyivät siellä Herodeksen kuolemaan asti. Näin toteutui se, minkä Herra oli ilmoittanut profeetan kautta: »Egyptistä minä kutsuin poikani.»

Pikkulasten joukkomurha

16Herodes huomasi, että tietäjät olivat pitäneet häntä pilkkanaan. Hän raivostui ja lähetti miehensä tappamaan kaikki kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat pojat Betlehemin alueelta. Ikäraja perustui siihen, mitä hän oli saanut selville tietäjiltä. 17Näin toteutuivat profeetta Jeremian sanat:

18»Ramasta kuuluu huuto,

itku ja kova valitus.

Raakel itkee lapsiaan

eikä kuuntele lohdutusta,

sillä heitä ei enää ole.»

Paluu Egyptistä

19Kun Herodes oli kuollut, Herran enkeli ilmestyi Joosefille unessa Egyptissä 20ja sanoi: »Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä ja mene Israelin maahan. Ne, jotka halusivat tappaa lapsen, ovat kuolleet.»

21Joosef nousi, otti lapsen ja hänen äitinsä ja lähti Israelin maahan. 22Juudean kuninkaana hallitsi Arkelaos isänsä Herodeksen seuraajana. Kuultuaan tästä Joosef pelkäsi mennä Juudeaan, mutta hän sai unessa Jumalalta kehotuksen mennä Galileaan. 23Siellä hän asettui kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret. Näin toteutui profeettojen ennustus, että Jeesusta kutsutaan lisänimellä Nasaretilainen.

Matt. - Matteus 2:13-23UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä