Suomen Pipliaseura

19.4.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Tervehdys

1Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, tervehtii Efesoksessa asuvia pyhiä – niitä, jotka uskovat ja ovat Kristuksen Jeesuksen yhteydessä. 2Jumalan, meidän Isämme, ja Herramme Jeesuksen Kristuksen hyvyyttä ja rauhaa teille.

Jumalan ylistys

3Ylistys Jumalalle, Herramme Jeesuksen Kristuksen Isälle! Hän on Kristuksessa antanut meille kaiken hengellisen ja taivaallisen siunauksen. 4Jo ennen maailman syntyhetkeä Jumala valitsi meidät Kristuksen omiksi, ja siksi hänen rakkautensa tekee meistä hänen edessään pyhiä ja virheettömiä. 5Hän oli jo edeltä määrännyt, että Jeesus Kristus tekisi meistä hänen lapsiaan, ja hänen hyvä tahtonsa toteutui. 6Näin Jumala saa kiitoksen ja kunnian hyvyydestään, joka tuli meille hänen rakkaan Poikansa mukana!

7Jeesus on lunastanut meidät vapaiksi verellään. Suuressa hyvyydessään Jumala on antanut meille rikkomuksemme anteeksi 8ja runsaasti kaikenlaista viisautta ja ymmärrystä.

11Meistä, jotka olemme ennalta valittuja, tulee Kristuksen yhteydessä myös perillisiä. Näin on suunnitellut ja päättänyt hän, joka saa kaiken tapahtumaan mielensä mukaan. 12Tarkoitus on, että me, jotka olimme jo ennalta panneet toivomme Kristukseen, eläisimme Jumalan kirkkautta ylistäen.

13Kristuksen vaikutuksesta kuulitte totuuden, ilosanoman pelastuksestanne. Te uskoitte häneen ja saitte sinetiksi Pyhän Hengen, niin kuin oli luvattu. 14Pyhä Henki on ennakkomaksu perintöosuutemme lunastukseksi ja Jumalan kirkkauden ylistykseksi.

Ef. - Kirje efesoslaisille 1:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä