Suomen Pipliaseura

19.5.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus kutsuu Leevin

27Tämän jälkeen Jeesus lähti ja näki Leevi-nimisen tullimiehen istumassa tulliasemalla. »Seuraa minua», Jeesus sanoi hänelle. 28Leevi nousi, jätti kaiken sikseen ja seurasi Jeesusta.

29Leevi tarjosi kotonaan Jeesukselle suuren juhla-aterian. Heidän kanssaan oli syömässä iso joukko tullimiehiä ja muuta väkeä. 30Fariseukset ja heidän joukkoonsa kuuluvat oppineet narisivat Jeesuksen oppilaille: »Miksi syötte ja juotte tulliaseman välistävetäjien ja syntisten kanssa?» 31Jeesus vastasi heille: »Eivät terveet lääkäriä tarvitse vaan sairaat. 32En minä ole tullut kutsumaan syyttömiä vaan syntisiä, jotta he muuttaisivat elämänsä suunnan.»

Häissä ei paastota

33Jeesukselle sanottiin: »Johanneksen oppilaat paastoavat usein ja järjestävät rukoushetkiä, ja niin tekevät myös fariseusten oppilaat. Sinun oppilaasi sen sijaan syövät ja juovat.» 34Jeesus vastasi: »Ettehän te voi pakottaa häävieraita paastoamaan niin kauan kuin sulhanen on heidän kanssaan, vai mitä? 35Tulee kyllä vielä sekin aika, jolloin sulhanen viedään heidän seurastaan. Silloin he paastoavat.»

36Jeesus selitti asiaa myös tällaisten vertausten avulla: »Eihän kukaan leikkaa uudesta vaatteesta paikkaa vanhaan vaatteeseen. Silloin uusi vaate menisi pilalle, eikä paikka edes sopisi vanhaan vaatteeseen. 37Eikä uutta viiniä kaadeta vanhoihin säilytyspusseihin. Jos niin tehtäisiin, uusi viini saisi nahan repeämään. Viini menisi hukkaan, ja pussit rikkoontuisivat. 38Uusi viini on kaadettava uusiin pusseihin. 39Eikä uutta viiniä halua kukaan, joka on juonut vanhaa viiniä. Hän sanoo vain, että vanha on hyvää.»

Luuk. - Luukas 5:27-39UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä