Suomen Pipliaseura

19.6.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

13Minä sanon teille muista kansoista kääntyneille: Ylistän tehtävääni muiden kansojen apostolina. 14Näin onnistun ehkä herättämään kateutta oman kansani jäsenissä ja pelastamaan muutaman heistä. 15Jos kerran juutalaisten hylkääminen on luonut sovinnon Jumalan ja maailman välille, niin mitä tapahtuukaan, kun Jumala ottaa heidät luokseen? Silloin kuolleet heräävät eloon. 16Jos ensimmäinen leipä pyhitetään uhriksi, on pyhä myös koko se taikina, josta leivät on leivottu. Jos puun juuri on pyhä, ovat pyhiä myös oksat.

Oliivipuun oksat

17Jalostetusta oliivipuusta leikattiin oksia. Sinä olit oksa villissä oliivipuussa, mutta sinutkin leikattiin irti ja liitettiin jalostettuun puuhun. Näin olet saanut osasi juurien tuomasta nesteestä. 18Älä silti ylpeile alkuperäisten oksien rinnalla. Jos ylpistyt, niin muista, ettet sinä kannattele juuria vaan juuret sinua.

19Sanot ehkä, että oksat leikattiin, jotta sinut voitaisiin liittää parempaan puuhun. 20Oikeassa olet. Oksat leikattiin irti epäuskonsa vuoksi, mutta sinut liitettiin pysyvästi uuteen puuhun, koska sinä uskot. Älä silti luule liikoja itsestäsi, vaan kunnioita Jumalaa. 21Jos hän ei säästänyt puun alkuperäisiä oksia, ei hän säästä sinuakaan. 22Ota huomioon, että Jumala on sekä hyvä että ankara. Syntisille hän on ankara mutta sinulle hyvä, jos pidät kiinni hänen hyvyydestään. Jos et pidä, leikataan sinutkin pois.

23Myös nuo toiset oksat voidaan silti vielä liittää takaisin, jos ne luopuvat epäuskostaan. Jumalalla on valta palauttaa ne runkoon. 24Leikattiinhan sinutkin irti villistä oliivipuusta, johon kuuluit, ja liitettiin jalostettuun oliivipuuhun keinotekoisesti. Kai nyt jalostetun puun alkuperäiset oksat on paljon helpompaa liittää takaisin.

Room. - Kirje roomalaisille 11:13-24UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä