Suomen Pipliaseura

19.6.2022 laudes

UT lukukappale

Paavali lähetetään Roomaan

1Kun oli päätetty, että lähtisimme meritse Italiaan, Paavali ja muutamat muut vangit luovutettiin Julius-nimisen sadanpäällikön haltuun. Tämä palveli keisarin kunniaksi nimetyssä joukko-osastossa. 2Astuimme adramyttionilaiseen laivaan, joka oli matkalla Aasian satamiin, ja lähdimme merelle. Mukanamme oli makedonialainen Aristarkos, joka oli kotoisin Tessalonikasta. 3Seuraavana päivänä tulimme Sidoniin, ja Julius päästi huomaavaisesti Paavalin tapaamaan ystäviä. Nämä pitivät hänestä huolta.

4Sidonista lähdettyämme purjehdimme Kyproksen suojaan, koska oli vastatuuli. 5Kilikian ja Pamfylian kohdalla olevan avomeren ylitettyämme saavuimme Lykiaan, Myran kaupunkiin. 6Siellä sadanpäällikkö löysi Italiaan purjehtivan aleksandrialaisen laivan ja siirsi meidät siihen. 7Monen päivän hitaan ja vaivalloisen purjehduksen jälkeen pääsimme Knidoksen kohdalle. Kun tuuli esti meitä jatkamasta aiottuun suuntaan, purjehdimme Salmonen niemen ohi Kreetan suojaan. 8Etenimme vaivalloisesti saaren rannikkoa seuraillen ja tulimme paikkaan, joka tunnetaan nimellä Hyvät Satamat. Se on lähellä Lasaian kaupunkia.

9Matka oli kestänyt jo kauan ja syksy ehtinyt pitkälle. Purjehtiminen alkoi olla vaarallista, ja Paavali varoitti merimiehiä: 10»Hyvät miehet, minusta näyttää siltä, että purjehtiminen vaarantaa paitsi lastin ja laivan myös meidän kaikkien hengen.» 11Sadanpäällikkö uskoi kuitenkin mieluummin perämiestä ja laivanvarustajaa kuin Paavalia. 12Koska satama ei soveltunut talvehtimiseen, enemmistö päätyi kannattamaan matkan jatkamista. Olisi yritettävä päästä talveksi Foiniksiin, kreetalaiseen kaupunkiin, jonka satama avautuu lounaaseen ja luoteeseen.

Ap. t. - Apostolien teot 27:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.15
Seuraa meitä