Suomen Pipliaseura

19.7.2022 vesper

UT lukukappale

15Tähän luottaen tahdoin tulla ensin teidän luoksenne antaakseni teille uuden lahjan Jumalalta. 16Teidän luotanne aioin mennä Makedoniaan ja tulla sieltä takaisin luoksenne, jotta voisitte auttaa minua jatkamaan matkaa Juudeaan. 17Tuskinpa oli vastuutonta suunnitella tällaista? Vai ovatko minun aikomukseni muka pelkkiä päähänpistoja, niin että sanon »Kyllä», vaikka tarkoitan »Ei»? 18Jumala voi todistaa, ettemme sano teille yhtä ja tarkoita toista. 19Eihän myöskään Jumalan Poika, Jeesus Kristus, josta minä, Silvanus ja Timoteus teille julistimme, tullut luoksemme ollakseen sekä »Kyllä» että »Ei». Hän tuli ollakseen vain »Kyllä». 20Kristus on vahvistanut kaiken, minkä Jumala on luvannut. Kristuksen vuoksi mekin sanomme aamenen Jumalan kunniaksi. 21Jumala itse kuitenkin vahvistaa niin meitä kuin teitäkin uskossamme Kristukseen. Jumala voiteli meidät, 22painoi meihin sinettinsä ja antoi vakuudeksi Hengen sydämeemme.

23Jumala on todistajani, kun vakuutan henkeni kautta, että olen lykännyt Korintin-matkaani vain säästääkseni teitä. 24Tarkoituksemme ei ole määräillä teidän uskoanne vaan iloita kanssanne. Uskonne kestää kyllä.

2. Kor. - 2. kirje korinttilaisille 1:15-24UT2020Avaa lukunäkymä
Paavali ei tahdo tuottaa surua

1Tulin siihen tulokseen, ettei vierailuni saa tällä kertaa tuottaa teille surua. 2Jos pahoitan mielenne, ei minua voi ilahduttaa kukaan muu kuin se, jonka itse olen tehnyt surulliseksi. 3Juuri tästä kirjoitin, jottei minun tarvitsisi sinne tultuani surra niiden vuoksi, joista minun kuuluisi iloita. Luotin siihen, että minun iloni on teidänkin ilonne. 4Kirjoitin teille raskain sydämin, suuressa hädässä, ja vuodatin monta kyyneltä. En silti halunnut tehdä teitä surullisiksi vaan osoittaa, että rakastan teitä erityisen paljon.

2. Kor. - 2. kirje korinttilaisille 2:1-4UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä