Suomen Pipliaseura

2.10.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus varoittaa teeskentelystä

1Koolla oli tuhansittain ihmisiä, jotka jo melkein talloivat toisiaan. Jeesus alkoi puhua ensin oppilailleen: »Älkää kelpuuttako leipäänne fariseusten taikinajuurta, nimittäin teeskentelyä. 2Ei ole mitään kätkettyä, joka ei paljastuisi, eikä salaisuutta, joka ei leviäisi julkisuuteen. 3Samoin se, mitä sanotte pimeässä, kuullaan päivänvalossa. Se, mitä puhutte takahuoneessa, huudetaan julki katoilta.»

Ketä pitää pelätä?

4»Minä sanon teille, ystävät: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin. Sen tehtyään he eivät voi enää tehdä pahempaa. 5Minä kerron teille, ketä teidän on syytä pelätä: pelätkää häntä, joka voi tappaa ja heittää teidät helvettiin. Aivan, minä sanon teille: pelätkää häntä. 6Eikö kahdella kuparikolikolla saa viisi varpusta? Silti Jumala näkee jokaisen niistä. 7Samoin on jokainen hiuksennekin laskettu. Älkää siis pelätkö. Te olette arvokkaampia kuin kokonainen varpusparvi.»

Usko on tunnustettava julkisesti

8»Minä sanon teille: Ihmisen Poika tunnustaa Jumalan enkelien edessä omakseen jokaisen, joka tunnustaa julkisesti uskovansa minuun. 9Sen sijaan se, joka julkisesti torjuu minut, torjutaan Jumalan enkelien edessä. 10Jokainen, joka puhuu pahaa Ihmisen Pojasta, saa puheensa anteeksi. Pyhän Hengen pilkkaamista ei kuitenkaan anneta anteeksi.

11Kun teitä raahataan synagogiin ja vallanpitäjien ja viranomaisten eteen, älkää murehtiko sitä, mitä sanoisitte tai miten puolustautuisitte. 12Kun se hetki tulee, Pyhä Henki kertoo teille, mitä teidän pitää sanoa.»

Luuk. - Luukas 12:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä