Suomen Pipliaseura

2.6.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus parantaa riivatun miehen Gerasassa

26Jeesus ja oppilaat rantautuivat gerasalaisten alueelle, joka on vastapäätä Galileaa. 27Kun Jeesus oli noussut maihin, häntä vastaan tuli kaupungista päin mies, jota demonit riivasivat. Mies ei ollut käyttänyt vaatteita aikoihin, eikä hän asunut talossa vaan hautausmaalla. 28Jeesuksen nähdessään mies karjaisi, heittäytyi maahan tämän eteen ja huusi kovalla äänellä: »Mitä tekemistä minulla on sinun kanssasi, Jeesus, korkeimman Jumalan Poika? Minä pyydän: älä kiduta minua!» 29Jeesus oli näet käskenyt demonin lähteä miehestä. Se oli pitänyt miestä vallassaan jo kauan, ja häntä oli säilytetty vartioituna ja kahlehdittuna. Hän oli kuitenkin murtanut kahleet, ja demoni oli ajanut hänet asumattomille seuduille. 30»Mikä sinun nimesi on?» Jeesus kysyi. »Legioona», mies vastasi, sillä häneen oli mennyt monta demonia. 31Ne pyysivät, ettei Jeesus käskisi niiden syöksyä helvetin syvyyksiin.

32Vuorenrinteellä laidunsi iso sikalauma. Demonit pyysivät, että Jeesus antaisi niiden mennä sikoihin, ja hän suostui. 33Demonit lähtivät miehestä ja menivät sikoihin. Koko lauma ryntäsi jyrkänteeltä järveen ja hukkui.

34Kun sikoja ruokkivat miehet näkivät tämän, he pakenivat ja veivät tiedon tapauksesta kaupunkiin ja kyliin. 35Ihmiset lähtivät katsomaan, mitä oli tapahtunut. Kun he tulivat Jeesuksen luokse, he näkivät hänen jalkojensa juuressa miehen, josta demonit olivat lähteneet. Hän oli täysissä pukeissa ja järjissään. Se sai ihmiset pelästymään. 36Silminnäkijät kertoivat tulijoille, miten demonien vallassa ollut mies oli parantunut. 37Silloin koko Gerasan seudun väki pyysi Jeesusta lähtemään pois, niin peloissaan he olivat. Jeesus nousikin veneeseen ja lähti paluumatkalle.

38Mies, josta demonit olivat lähteneet, pyysi lupaa jäädä Jeesuksen seuraan. Jeesus kuitenkin lähetti hänet pois ja sanoi: 39»Palaa kotiisi ja kerro, mitä Jumala teki sinulle.» Mies lähti ja kiersi ympäri seutua kertomassa, mitä Jeesus oli tehnyt hänelle.

Luuk. - Luukas 8:26-39UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä