Suomen Pipliaseura

2.7.2022 laudes

UT lukukappale

Mitä oppilailta vaaditaan?

25Jeesuksen mukana kulki paljon ihmisiä. Hän kääntyi ja sanoi heille: 26»Minun oppilaani ei voi olla kukaan, joka ei vihaa isäänsä, äitiään, vaimoaan, lapsiaan, veljiään ja sisariaan ja vieläpä omaa elämäänsäkin. 27Minun oppilaani ei voi olla kukaan, joka ei kanna ristiään ja seuraa minua.

28Jos joku teistä aikoo rakentaa tornin, hän varmaankin istuutuu ensin laskemaan kustannukset. Sitten hän harkitsee, onko hänellä varaa rakentaa torni valmiiksi. 29Muuten voisi käydä niin, että työt pitäisi jättää kesken, vaikka perustukset olisi jo tehty. Silloin ihmiset alkaisivat pilkata häntä: 30’Mies tuossa alkoi rakentaa, mutta valmista ei tullut!’

31Tai jos kuningas on lähdössä sotaan toista kuningasta vastaan, eikö hän ensin harkitse, pystyykö hän voittamaan 10 000 sotilaallaan vihollisensa 20 000 sotilasta? 32Jos hän ei siihen pysty, hän lähettää neuvottelijoita hieromaan rauhaa, kun vihollinen on vielä kaukana.

33Sama koskee kaikkia teitä: se, joka ei luovu koko omaisuudestaan, ei voi olla minun oppilaani.»

Pilaantunut suola

34»Suolasta on hyötyä. Mutta millä sitten suolataan, jos se lakkaa olemasta suolaista? 35Sellainen suola ei kelpaa edes pellolle eikä lantaläjään, vaan se heitetään pois. Kuunnelkaa, jos teillä on korvat!»

Luuk. - Luukas 14:25-35UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä