Suomen Pipliaseura

2.8.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Lupaus Pyhästä Hengestä

11Hyvä Teofilos, kerroin ensimmäisessä kirjassani kaikesta siitä, mitä Jeesus teki ja opetti. Aloitin alusta 2ja jatkoin siihen asti, kun hän Pyhän Hengen voimalla antoi käskynsä valitsemilleen apostoleille eli valtuutetuille ja kun hänet otettiin ylös taivaaseen. 3Apostolien luokse hän myös saapui ilmielävänä kuolemansa jälkeen. Hän näyttäytyi heille 40 päivän ajan, todisti monin tavoin olevansa elossa ja kertoi Jumalan valtakunnasta.

4Kun Jeesus oli heidän kanssaan aterialla, hän kehotti heitä pysymään Jerusalemissa ja odottamaan Isän antaman lupauksen toteutumista. »Tehän kuulitte minulta, 5että Johannes kastoi vedellä mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää», hän sanoi.

Jeesus otetaan taivaaseen

6Koolla olevat apostolit kysyivät Jeesukselta: »Herra, nostatko nyt Israelin valtakunnan entiseen asemaansa?» 7»Ei ole teidän asianne tietää määräaikoja ja hetkiä, jotka Isä on omalla vallallaan päättänyt», Jeesus vastasi. 8»Saatte kuitenkin voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin. Teistä tulee minun todistajiani täällä Jerusalemissa ja koko Juudeassa, Samariassa ja maan ääriin asti.»

9Kun Jeesus oli sanonut tämän, hänet otettiin taivaaseen apostolien silmien edessä. Pilvi vei hänet heidän näkyvistään. 10Kun apostolit tuijottivat taivaalle Jeesuksen etääntyessä, heidän vieressään seisoi äkkiä kaksi valkoasuista miestä. 11Nämä sanoivat: »Galilean miehet, miksi seisotte siinä katselemassa taivaalle? Tuo Jeesus, joka juuri otettiin luotanne taivaaseen, palaa samalla tavalla kuin näitte hänen lähtevän.»

Apostolit ja heidän seuralaisensa

12Sitten apostolit lähtivät mäeltä, jolla olivat olleet. Sen nimi on Oliivimäki, ja se on niin lähellä Jerusalemia, että sinne on sapattinakin lupa kävellä. 13Kaupungissa he menivät majapaikkaansa ja nousivat yläkertaan, missä heidän huoneensa oli. Joukkoon kuuluivat Pietari, Johannes ja Jaakob, Andreas, Filippos ja Tuomas, Bartolomeus ja Matteus, Jaakob Alfeuksenpoika, Kiihkoilija-Simon ja Juudas Jaakobinpoika. 14Yksimielisesti he kaikki keskittyivät rukoilemaan. He rukoilivat yhdessä joukkoonsa kuuluvien naisten sekä Marian, Jeesuksen äidin, ja Jeesuksen veljien kanssa.

Ap. t. - Apostolien teot 1:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä