Suomen Pipliaseura

2.9.2022 laudes

UT lukukappale

Stefanos kivitetään

54Kun neuvoston jäsenet kuulivat tämän, he kiehuivat raivosta ja purivat hammasta. 55Stefanos sen sijaan oli täynnä Pyhää Henkeä. Kun hän katsoi taivaalle, hän näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen, joka seisoi Jumalan oikealla puolella. 56Stefanos sanoi: »Katsokaa, taivas on avoinna, ja Ihmisen Poika seisoo Jumalan oikealla puolella!»

57Neuvoston jäsenet kuitenkin tukkivat korvansa. He karjuivat ja ryntäsivät yhtenä miehenä Stefanoksen kimppuun, 58raahasivat hänet ulos kaupungista ja alkoivat kivittää häntä. Todistajat jättivät päällysvaatteensa Saulos-nimisen nuorukaisen haltuun. 59He kivittivät Stefanosta, joka rukoili: »Herra Jeesus, ota vastaan henkeni!» 60Hän vaipui polvilleen ja huusi kovalla äänellä: »Herra, älä tuomitse heitä tästä synnistä!» Tämän sanottuaan hän nukkui pois.

Ap. t. - Apostolien teot 7:54-60UT2020Avaa lukunäkymä
Saulos vainoaa uskovia

1Saulos hyväksyi muiden mukana Stefanoksen tappamisen. Samana päivänä alettiin Jerusalemin seurakuntaa vainota armottomasti. Apostoleja lukuun ottamatta kaikki hajaantuivat ympäri Juudeaa ja Samariaa. 2Muutamat lainkuuliaiset miehet kuitenkin hautasivat Stefanoksen ja valittivat hänen kuolemaansa äänekkäästi. 3Saulos sen sijaan tuhosi seurakuntaa. Hän kulki talosta taloon ja raahasi miehiä ja naisia vankilaan heitettäviksi.

Ap. t. - Apostolien teot 8:1-3UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä