Suomen Pipliaseura

20.02.2022

Sana

Vertaus kylväjästä

4Kun Jeesuksen luokse kokoontui paljon väkeä kaikista kaupungeista, hän esitti heille vertauksen: 5»Mies lähti kylvämään. Kun hän heitteli siemeniä, osa niistä putosi tien viereen. Ihmiset talloivat ne jalkoihinsa, ja taivaan linnut söivät ne. 6Osa siemenistä lensi kalliolle ja alkoi kasvaa siinä. Orastava vilja kuitenkin kuihtui, koska siltä puuttui kosteutta. 7Osa siemenistä joutui piikkipensaikkoon. Kun vilja kasvoi, kasvoivat pensaatkin ja tukahduttivat sen. 8Osa siemenistä päätyi kuitenkin hyvään maahan, kasvoi ja tuotti satakertaisen sadon.» Tämän sanottuaan Jeesus huusi: »Kuunnelkaa, jos teillä on korvat!»

Kylväjävertauksen selitys

9Oppilaat kysyivät Jeesukselta, mitä hän oli vertauksellaan tarkoittanut. 10Jeesus vastasi: »Teille on paljastettu Jumalan valtakunnan salaisuudet, mutta muille ne esitetään vain vertausten avulla, jotta

he eivät nähdessään näkisi

eivätkä kuullessaan ymmärtäisi.

11Vertauksen merkitys on tämä: Siementen kylväminen tarkoittaa Jumalan sanan levittämistä. 12Tien viereen pudonneet siemenet ovat kuulijoita, joiden sydämestä Paholainen käy viemässä Jumalan sanan. Niinpä he eivät ala uskoa eivätkä pelastu. 13Kalliolle pudonneet siemenet ovat niitä kuulijoita, jotka ottavat sanan iloiten vastaan mutta uskovat vain hetken. Heillä ei ole juurta, ja koetuksen hetkellä he luopuvat uskostaan. 14Piikkipensaikkoon pudonneet siemenet ovat kuulijoita, jotka tukahtuvat elämän huoliin, rikkauteen ja nautintoihin. He eivät tuota satoa. 15Hyvään maahan pudonneet siemenet sen sijaan ovat kuulijoita, jotka säilyttävät sanan hyvässä ja rehellisessä sydämessään. Heidän kestävyytensä tuottaa satoa.»

Luuk. - Luukas 8:4-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä