Suomen Pipliaseura

20.1.2023 laudes

UT lukukappale

Epäjumalille uhrattu liha

1Seuraavaksi puhun epäjumalille uhratusta lihasta. Kaikkihan me tiedämme, mitä siitä kuuluu ajatella, mutta tieto tekee ylpeäksi. Rakkaus sen sijaan saa toimimaan rakentavasti. 2Jos joku luulee tietävänsä jotain, hänen tietonsa ei vielä ole oikeanlaista. 3Jos joku sen sijaan rakastaa Jumalaa, Jumala tuntee hänet.

4Niistä epäjumalille uhratuista lihoista siis: Mehän tiedämme, ettei mitään epäjumalia ole olemassakaan, eikä jumaliakaan, paitsi yksi. 5No, onhan taivaassa ja maan päällä tietysti niin sanottuja jumalia, moniakin jumalia ja herroja. 6Meillä on kuitenkin vain yksi Jumala, Isä, josta kaikki on lähtöisin ja jonka luokse me kaikki palaamme. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka välityksellä kaikki on luotu, meidätkin.

7Kaikilla tätä tietoa ei kuitenkaan ole. Jotkut ovat niin tottuneita epäjumaliin, että aina lihaa syödessään he ajattelevat sen olevan epäjumalille uhrattua. Siitä he saavat tahran herkkään omaantuntoonsa. 8Eihän Jumala meitä syömisen perusteella tuomitse. Lihan välttäminen ei meitä haittaa, eikä sen syöminen meitä hyödytä.

9Varokaa silti, ettei teidän vapautenne saa heikkoja kompastumaan. 10Sinä kyllä tiedät, ettei epäjumalia ole, mutta entä jos joku sinua epävarmempi näkee sinut syömässä epäjumalan temppelissä? Eikö hänen herkkä omatuntonsa silloin salli hänenkin syödä epäjumalille uhrattua lihaa? 11Sinun tietosi vie siis tuhoon heikon lähimmäisen, jonka vuoksi Kristus kuoli. 12Jos teette näin syntiä lähimmäisiänne vastaan ja vahingoitatte heidän herkkää omaatuntoaan, teette syntiä Kristusta vastaan.

13Siispä: jos ruoka houkuttelee lähimmäiseni ansaan, en enää ikinä syö lihaa, ettei hän joutuisi loukkuun minun takiani.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 8:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä