Suomen Pipliaseura

20.2.2023 vesper

UT lukukappale

Tervehdys

1Minua, Paavalia, eivät ole nimittäneet apostoliksi ihmiset vaan Isä Jumala ja Jeesus Kristus, jonka Isä herätti kuolleiden joukosta. 2Tämä on kirje Galatian seurakunnille minulta ja kanssani olevilta veljiltä ja sisarilta. 3Jumalan, meidän Isämme, ja Herran Jeesuksen Kristuksen hyvyyttä ja rauhaa teille. 4Kristus uhrasi itsensä meidän syntiemme vuoksi. Siksi meidät otetaan pois tästä pahasta maailmasta, niin kuin Jumala, meidän Isämme, tahtoo. 5Kunnia hänelle ikuisesti. Aamen.

On vain yksi ilosanoma

6Minua hämmästyttää, että olette näin helposti vaihtamassa Kristuksen armollisen kutsun johonkin toiseen ilosanomaan. 7Sellaistahan ei edes ole. Jotkut vain tahtovat sekoittaa päänne ja vääristellä Kristuksen sanomaa. 8Kirous sille, joka julistaa teille jotain muuta kuin meidän kertomaamme ilosanomaa – vaikka asialla olisimme me itse tai vaikka taivaan enkeli. 9Toistan vielä sen, minkä olemme jo aiemminkin sanoneet: kirous sille, joka julistaa teille vastoin sitä sanomaa, jonka olette saaneet.

10Yritänkö minä tässä vakuuttaa ihmisiä vai peräti Jumalaa? Yritänkö olla ihmisille mieliksi? Jos yhä yrittäisin olla mieliksi ihmisille, en olisi Kristuksen palvelija.

Kristus kutsui Paavalin apostoliksi

11Vakuutan teille, veljet ja sisaret, ettei minun julistamani ilosanoma ole ihmisen keksintöä. 12Kukaan ihminen ei ole kertonut tai opettanut sitä minulle, vaan sain sen, kun Jeesus Kristus ilmestyi minulle. 13Olettehan te kuulleet, miten tolkuttomasti vainosin ja tuhosin Jumalan kirkkoa, kun vielä elin juutalaisena, lakia noudattaen. 14Juutalaisen lain opiskelussa ja noudattamisessa edistyin pitemmälle kuin useimmat ikätoverini, ja kiihkoilin heitä enemmän esivanhemmilta perittyjen tapojen puolesta. 15-16Armollinen Jumala oli kuitenkin valinnut minut jo äitini kohdussa ja kutsunut minut julistamaan sanomaansa kaikille kansoille. Niinpä hän näki hyväksi antaa Poikansa ilmestyä minulle. En kiirehtinyt silloin kysymään neuvoa ihmisiltä. 17En lähtenyt Jerusalemiin tapaamaan niitä, joista oli tullut apostoleja jo ennen minua. Sen sijaan menin Arabiaan ja palasin sieltä takaisin Damaskokseen.

18Kolmen vuoden kuluttua menin sitten Jerusalemiin tavatakseni Keefaksen eli Pietarin. Viivyin hänen luonaan pari viikkoa. 19Muista apostoleista tapasin vain Jaakobin, Herran veljen. 20Vakuutan Jumalan edessä, ettei mikään, mitä teille tässä kirjoitan, ole valhetta.

21Sitten lähdin Syyriaan ja Kilikiaan. 22Juudean kristillisissä seurakunnissa minua ei vielä tunnettu henkilökohtaisesti. 23He olivat vain kuulleet, että heidän entinen vainoajansa julisti nyt samaa uskoa, jota aiemmin yritti hävittää. 24Niinpä he ylistivät Jumalaa siitä, mitä hän oli tehnyt minulle.

Gal. - Kirje galatialaisille 1:1-24UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.1
Seuraa meitä