Suomen Pipliaseura

20.3.2022 vesper

UT lukukappale

Ensimmäiset oppilaat

35Seuraavana päivänä Johannes seisoi kahden oppilaan seurassa, 36kun Jeesus kulki taas ohi. Johannes sanoi: »Katsokaa, Jumalan Karitsa!» 37Hänen sanansa kuultuaan oppilaat lähtivät seuraamaan Jeesusta. 38Jeesus kääntyi, näki heidän seuraavan häntä ja kysyi: »Mitä etsitte?» He sanoivat hänelle: »Rabbi» – sana tarkoittaa opettajaa – »minne olet majoittunut?» 39Jeesus sanoi: »Tulkaa, niin näette.» Niinpä he menivät ja näkivät, missä Jeesus majaili. He olivat loppupäivän hänen luonaan. Iltapäivä oli jo pitkällä, kello oli yli kolmen.

40Andreas oli Simon Pietarin veli. Hän oli toinen niistä oppilaista, jotka kuulivat Johanneksen sanat ja lähtivät seuraamaan Jeesusta. 41Andreas etsi ensin veljensä Simonin ja kertoi hänelle: »Olemme löytäneet Messiaan!» – sana on kreikaksi Kristus ja tarkoittaa Voideltua. 42Andreas vei Simonin Jeesuksen luokse. Jeesus katsoi tätä ja sanoi: »Sinä olet Simon, Johanneksen poika. Sinun nimesi on tästä lähtien Keefas» – sana tarkoittaa kalliota ja on käännettynä Pietari.

Filippoksen ja Natanaelin kutsuminen

43Seuraavana päivänä Jeesus halusi lähteä Galileaan. Hän tapasi Filippoksen ja sanoi tälle: »Seuraa minua.» 44Filippos oli kotoisin Betsaidasta, samasta kaupungista kuin Andreas ja Pietari. 45Filippos etsi Natanaelin ja kertoi hänelle: »Olemme löytäneet sen, josta Mooseksen laki ja profeetat ovat ennustaneet. Hän on Jeesus, Joosefin poika Nasaretista.» 46Natanael vastasi: »Voisiko Nasaretista muka tulla jotain hyvää?» »Tule niin näet», Filippos sanoi.

47Jeesus näki Natanaelin tulevan ja sanoi: »Siinä on kunnon israelilainen, läpeensä vilpitön mies!» 48»Mistä sinä minut tunnet?» Natanael kysyi, ja Jeesus vastasi: »Näin sinut viikunapuun alla jo ennen kuin Filippos pyysi sinua mukaansa.» 49Natanael sanoi: »Rabbi, sinä olet Jumalan Poika! Sinä olet Israelin kuningas!» 50Jeesus vastasi: »Senkö vuoksi uskot minuun, että sanoin nähneeni sinut viikunapuun alla? Tulet vielä näkemään suurempiakin asioita.» 51Hän jatkoi: »Minä vakuutan teille: saatte nähdä taivaan avoinna ja Jumalan enkelien kulkevan ylös alas siellä, missä Ihmisen Poika on.»

Joh. - Johannes 1:35-51UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä