Suomen Pipliaseura

20.5.2022 vesper

UT lukukappale

Vaimon ja miehen suhde

1Vaimot, olkaa tekin alamaisia miehellenne. Niin voitetaan sanoman kannalle nekin miehet, joihin sana ei tehoa. Teidän sanaton esimerkkinne vakuuttaa heidät, 2kun he näkevät teidän puhtaan ja kunnioittavan käytöksenne.

3Älkää kaunistautuko kampauksilla, kultakoruilla tai vaatteilla. 4Kaunista teissä on se, mikä ei katoa: lempeä ja sopuisa henki sydämessänne. Se on Jumalan silmissä todella arvokas. 5Näin kaunistautuivat myös ne muinaiset pyhät naiset, jotka panivat toivonsa Jumalaan ja olivat alamaisia miehelleen. 6Saara totteli Abrahamia ja kutsui häntä herraksi. Te olette Saaran tyttäriä, kun teette hyvää uhkauksista välittämättä.

7Eläkää te miehet puolestanne ymmärtäväisesti vaimonne kanssa, niin kuin heikomman kanssa eletään. Kohdelkaa häntä kunnioittavasti, sillä hänellekin kuuluu ikuisen elämän lahja. Näin voitte rukoilla esteettömästi.

Syyttömälle kärsimys on onni

8Lopuksi vielä: Olkaa kaikki yksimielisiä. Jakakaa toistenne murheet ja rakastakaa toisianne. Olkaa hyväsydämisiä ja nöyriä. 9Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä loukkaukseen loukkauksella, vaan siunatkaa mieluummin. Siihen teidät kutsuttiinkin, jotta saisitte siunauksen osaksenne.

10»Jos rakastaa elämää

ja tahtoo nähdä hyviä päiviä,

on estettävä kieltään puhumasta pahaa

ja huuliaan valehtelemasta.

11On käännyttävä pois pahasta ja tehtävä hyvää,

etsittävä rauhaa ja pyrittävä siihen.

12Herra kääntää katseensa oikeamielisiin

ja avaa korvansa kuulemaan heidän rukouksiaan,

mutta pahantekijät Herra kohtaa silmästä silmään.»

1. Piet. - 1. Pietarin kirje 3:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä