Suomen Pipliaseura

20.7.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Jeesus ennustaa Pietarin antavan periksi

31»Simon, Simon! Saatana on vaatinut teitä itselleen erotellakseen teistä roskat kuin viljasta. 32Minä kuitenkin rukoilin puolestasi, että pysyisit uskollisena. Ja kun olet palannut ystäviesi luokse, vahvista heitä.»

33Pietari sanoi: »Herra, olen valmis menemään kanssasi vankilaan tai vaikka kuolemaan.» 34Silloin Jeesus vastasi: »Minä sanon sinulle, Pietari: ennen kuin kukko tänään kiekuu, sinä kiellät kolmesti tuntevasi minut.»

Kukkaro, laukku ja miekka

35Jeesus kysyi oppilailta: »Puuttuiko teiltä mitään, kun lähetin teidät matkaan ilman kukkaroa, laukkua ja sandaaleja?» »Ei puuttunut», oppilaat vastasivat. 36Jeesus sanoi: »Tilanne on nyt muuttunut. Sen, jolla on kukkaro, on otettava kukkaronsa ja laukkunsakin. Sen, jolla ei ole rahaa, on myytävä päällysvaatteensa ja ostettava miekka. 37On näet kirjoitettu: ’Hänet luettiin rikollisten joukkoon.’ Minä sanon teille, että tämän kirjoituksen on toteuduttava minussa. Se, mitä minusta on kirjoitettu, toteutuu.» 38Oppilaat sanoivat: »Herra, katso, tässä on kaksi miekkaa.» »Riittää», Jeesus vastasi.

Luuk. - Luukas 22:31-38UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä