Suomen Pipliaseura

20.7.2022 vesper

UT lukukappale

Rikkomukset on annettava anteeksi

5Jos joku on tuottanut surua, hän ei ole tuottanut sitä minulle vaan teille kaikille – tai ainakin osalle teistä, etten sentään liioittelisi. 6Syylliselle riittää se rangaistus, jonka hän on jo useimmilta saanut. 7Antakaa te sen sijaan hänelle anteeksi ja lohduttakaa häntä älkääkä antako hänen hukkua entistä suurempaan suruun. 8Siksi kannustan teitä osoittamaan hänelle rakkautta. 9Kirjoitinkin teille kokeillakseni, totteletteko minua aina. 10Jos te annatte jollekulle anteeksi, annan minäkin. Jos minulla ylipäänsä on ollut jotain anteeksi annettavaa, olen antanut anteeksi teidän vuoksenne Kristuksen edessä. 11Näin Saatana ei pääse hyötymään meistä. Hänen aikeensa me kyllä tiedämme.

Paavalin matkareitti

12Kun lähdin Troakseen levittämään Kristuksen ilosanomaa, Herra avasi minulle ovet sitä varten. 13En kuitenkaan saanut mielenrauhaa, koska en löytänyt sieltä veljeäni Titusta. Niinpä hyvästelin sikäläiset ja lähdin Makedoniaan.

Elämän ja kuoleman tuoksu

14Kiitos silti Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittokulkueessa ja antaa meidän levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua kaikkialle! 15Me näet olemme se hyvä tuoksu, joka Kristuksesta nousee Jumalan luokse. Tämän tuoksun tuntevat sekä ne, jotka pelastuvat, että ne, jotka tuhoutuvat. 16Toisille se on tappava kuoleman tuoksu, toisille taas eläväksi tekevä elämän tuoksu. Kuka on tarpeeksi hyvä levittämään tätä tuoksua? 17Me emme ole samanlaisia kuin monet Jumalan sanan kaupustelijat. Jumalan edessä ja Kristuksen nimissä me puhumme vilpittömästi sen, minkä olemme Jumalalta puhuttavaksi saaneet.

2. Kor. - 2. kirje korinttilaisille 2:5-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä