Suomen Pipliaseura

20.8.2022 vesper

UT lukukappale

Leevistä tulee Jeesuksen seuraaja

13Jeesus lähti taas kulkemaan järven rantaa. Koko väkijoukko seurasi häntä, ja hän opetti heitä. 14Tulliaseman ohi kulkiessaan Jeesus näki siellä Leevin, Alfeuksen pojan, ja sanoi hänelle: »Seuraa minua.» Leevi nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta.

15Jeesus oli oppilaineen aterialla Leevin luona, ja syömässä oli myös paljon tullimiehiä ja syntisiä. Heitä oli iso joukko, ja he seurasivat Jeesusta. 16Kun oppineet fariseukset näkivät Jeesuksen syövän syntisten ja tullimiesten kanssa, he sanoivat hänen oppilailleen: »Miksi hän syö syntisten ja tulliaseman välistävetäjien kanssa?» 17Jeesus kuuli tämän ja sanoi: »Eivät terveet lääkäriä tarvitse vaan sairaat. Enkä minä tullut kutsumaan syyttömiä vaan syntisiä.»

Häävieraat ja paasto

18Johanneksen oppilaat ja fariseukset paastosivat. Jeesukselta tultiin kysymään: »Miksi sinun oppilaasi eivät paastoa, vaikka Johanneksen ja fariseusten oppilaat paastoavat?» 19Jeesus vastasi: »Eivät kai häävieraatkaan voi paastota silloin, kun sulhanen on vielä heidän seurassaan? Niin kauan kuin sulhanen on heidän luonaan, he eivät voi paastota. 20Tulee vielä sekin aika, kun sulhanen viedään pois heidän seurastaan. Silloin he paastoavat. 21Eihän kukaan paikkaa vanhaa vaatetta kutistamattomalla kankaalla. Kutistuessaan paikkakangas repisi vaatteeseen uuden, entistä pahemman reiän. 22Eikä kukaan laske uutta viiniä vanhoihin säilytyspusseihin, sillä vanhat pussit eivät kestäisi viinin käymistä. Silloin sekä viini että pussit menisivät hukkaan. Uusi viini pitää laskea uusiin pusseihin!»

Mark. - Markus 2:13-22UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä