Suomen Pipliaseura

21.02.2022

Sana

Jeesuksen muodonmuutos

2Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen. Hän vei heidät korkealle vuorelle erilleen muista. Siellä heidän nähtensä hänen ulkomuotonsa muuttui. 3Hänen vaatteensakin alkoivat hohtaa niin valkoisina, ettei sellaista saisi aikaan yksikään vaatteenvalkaisija koko maailmassa.

4Sitten heille ilmestyi Elia ja hänen kanssaan Mooses. Nämä keskustelivat Jeesuksen kanssa. 5Pietari puuttui puheeseen ja sanoi Jeesukselle: »Rabbi, onpa hyvä, että mekin olemme täällä. Voisimme tehdä kolme majaa: yhden sinulle, yhden Moosekselle ja yhden Elialle.» 6Hän ei näet tiennyt mitä sanoa, koska heitä oli alkanut pelottaa.

7Silloin heidän ylleen tuli pilvi, josta kuului ääni: »Tämä on minun rakas Poikani. Kuunnelkaa häntä!» 8Oppilaat vilkuilivat ympärilleen, mutta eivät nähneet siellä enää muita kuin Jeesuksen.

Kysymys Eliasta

9Kun Jeesus laskeutui kolmen oppilaansa kanssa vuorelta, hän kielsi näitä kertomasta näkemäänsä kenellekään, ennen kuin Ihmisen Poika olisi noussut kuolleista. 10Oppilaat painoivat nämä sanat mieleensä ja pohtivat keskenään, mitä kuolleista nouseminen oikein tarkoitti.

11He kysyivät Jeesukselta: »Miksi oppineet sitten sanovat, että Elian pitää tulla ensin?» 12»Elia kyllä tulee ensin», Jeesus vastasi. »Hän palauttaa kaiken ennalleen. Mutta miksi on kirjoitettu, että Ihmisen Poika joutuu kärsimään pahoin ja että häntä halveksitaan? 13Minä sanon teille, että Elia on jo tullut. Ihmiset vain tekivät hänelle mitä tahtoivat, niin kuin hänestä on kirjoitettu.»

Mark. - Markus 9:2-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä