Suomen Pipliaseura

21.12. Torstai

Keskustelu

  • Matteuksen evankeliumi alkaa Jeesuksen sukuluettelolla. Tarina on alkanut jo kauan ennen hänen syntymäänsä. Kautta historian värikkäiden, välillä traagisten kohtaloiden, Jumala on kuljettanut lupausta Pelastajan syntymästä. Mitä minulle tänään kertoo se, että inhimillisen elämän läpi kulkee toinen säie, lupauksen säie?
  • Jeesuksen sukupuusta löytyy kaikenlaista väkeä porttoja ja avionrikkojia, muukalaisia, viisaita ja vähemmän viisaita. Välillä väestö on siirretty pakolla miehittäjäkuninkaan maahan ja temppeli hajotettu. Itsenäisyys tulee ja menee, temppelin uhrituli palaa ja sammuu. Mutta Jeesuksen Kristuksen, Daavidin pojan, Abrahamin jälkeläisen sukuluettelo täydentyy ja tulee valmiiksi. Mitä tämä sukuluettelo kertoo minulle ihmisen toiminnasta ja mitä Jumalan toiminnasta? Mikä sen viesti on minulle tänään?
  • Ketkä suvustani – onko heitä – ovat kuljettaneet eteenpäin tietoisuutta Pelastajasta? Kiitän tänään heistä, jotka ovat säilyttäneet elämänkohtaloidensa keskellä, Abrahamin tavoin, kosketuksen Jumalan lupauksiin. Mikä heidän viestinsä on minulle tänään?
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä