Suomen Pipliaseura

21.2.2023 laudes

UT lukukappale

Jeesus ja Johannes Kastaja

22Tämän jälkeen Jeesus lähti oppilaineen Juudeaan. Hän oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi ihmisiä. 23Johannes puolestaan kastoi ihmisiä Ainonissa, lähellä Salimia. Siellä oli runsaasti vettä, ja ihmiset tulivat sinne kastettaviksi. 24Tuolloin Johannesta ei ollut vielä heitetty vankilaan.

25Jotkut Johanneksen oppilaista riitautuivat erään juutalaisen kanssa puhtauskysymyksistä. 26Riitelijät menivät Johanneksen luokse ja sanoivat: »Rabbi, nyt on alkanut kastaa myös se mies, joka oli kanssasi Jordanin toisella puolella ja josta sinä todistit. Kaikki menevät hänen luokseen.»

27Johannes vastasi: »Ihminen ei voi ottaa mitään, mitä ei ole annettu hänelle taivaasta. 28Olitte itse todistamassa, kun sanoin: ’Minä en ole Kristus, vaan minut on lähetetty hänen edellään.’ 29Sulhanen on se, jolla on morsian. Sulhasen rinnalla seisoo kuitenkin hänen ystävänsä, joka kuuntelee häntä ja iloitsee suuresti hänen äänensä kuullessaan. Minun iloni on nyt täydellinen. 30Hänen täytyy kasvaa, minun pienentyä.»

Taivaasta tullut

31Se, joka tulee ylhäältä, on kaikkien yläpuolella. Se, joka tulee maasta, on maata ja puhuu maallisista asioista. Taivaasta tullut on kaikkia muita ylempänä. 32Hän todistaa siitä, mitä on nähnyt ja kuullut, mutta kukaan ei usko häntä. 33Se, joka uskoo häntä, vahvistaa Jumalan puhuvan totta. 34Se, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan suulla. Eihän Jumala annostele Henkeä lusikalla. 35Isä rakastaa Poikaansa ja on antanut kaiken hänen käteensä. 36Se, joka uskoo Poikaan, saa elää ikuisesti. Se, joka ei tottele Poikaa, ei saa nähdä elämää, vaan häntä odottaa Jumalan viha.

Joh. - Johannes 3:22-36UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä