Suomen Pipliaseura

21.5.2022 vesper

UT lukukappale

13Kuka voi tehdä teille pahaa, jos pyritte kiihkeästi hyvään? 14Vaikka joutuisittekin kärsimään oikeamielisyydestänne, olette silti onnellisia. Jos teitä pelotellaan, älkää pelästykö älkääkä hätääntykö 15vaan pitäkää Herra Kristus sydämessänne pyhänä. Olkaa aina valmiina vastaamaan jokaiselle, joka kysyy, mihin toivonne perustuu. 16Vastatkaa kuitenkin rauhallisesti ja kunnioittavasti. Silloin omatuntonne on puhdas ja häpeään joutuvat ne, jotka puhuvat pahaa teidän hyvästä elämästänne Kristuksen yhteydessä.

Kristuksen kärsimys

17On parempi tehdä hyvää ja kärsiä, jos Jumala niin tahtoo, kuin kärsiä pahojen tekojen takia. 18Kärsihän Kristuskin kerran ihmisten syntien vuoksi. Syytön kärsi syyllisten puolesta viedäkseen teidät Jumalan luokse. Hänen ruumiinsa tapettiin, mutta Henki teki hänet eläväksi. 19Niin hän meni julistamaan vankeudessa oleville hengille, 20jotka Nooan aikoina olivat tottelemattomia. Silloin Jumala odotti kärsivällisesti, kun arkkia rakennettiin. Arkkiin meni sisään vain muutamia, tarkemmin sanottuna kahdeksan henkeä, jotka vesi pelasti.

21Samoin teidätkin pelastaa nyt vesi eli kaste, ei saastaisesta elämästä luopuminen. Kasteessa te olette tehneet Jumalan kanssa sopimuksen, joka takaa teille puhtaan omantunnon. Te pelastutte Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta. 22Hän on mennyt taivaaseen ja istuu Jumalan oikealla puolella. Hänelle on alistettu enkelit, vallat ja voimat.

1. Piet. - 1. Pietarin kirje 3:13-22UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä