Suomen Pipliaseura

22.03.2022

Sana

Vertaus säälimättömästä palvelijasta

21Silloin Pietari tuli ja kysyi Jeesukselta: »Herra, kuinka monesti minun pitää antaa veljeni pahat teot anteeksi? Seitsemän kertaako?»

22»Ei seitsemän vaan 77 kertaa», Jeesus vastasi.

23»Taivaiden valtakuntaa voikin ajatella näin: Kuningas päätti selvittää tilit palvelijoidensa kanssa. 24Tilintarkastus aloitettiin, ja kuninkaan eteen tuotiin palvelija, jolla oli miljoonavelat. 25Hänellä ei ollut varaa maksaa niitä, joten hallitsija käski myydä orjiksi hänet ja hänen vaimonsa ja lapsensa. Myös koko hänen omaisuutensa myytäisiin velan maksamiseksi. 26Silloin palvelija heittäytyi maahan ja sanoi: ’Ole kärsivällinen, niin maksan kyllä sinulle koko summan.’ 27Hallitsijan tuli sääli palvelijaa, ja niin hän päästi tämän menemään ja antoi velan anteeksi.

28Mennessään palvelija huomasi toisen palvelijan, joka oli hänelle satasen velkaa. Hän tarttui tätä kurkusta ja vaati: ’Maksa velkasi!’ 29Toinen palvelija heittäytyi maahan ja aneli: ’Ole kärsivällinen, niin maksan kyllä sinulle!’ 30Mutta ensimmäinen palvelija ei suostunut tähän. Hän järjesti velallisensa vankilaan, kunnes tämä maksaisi velkansa.

31Tämän nähdessään muut palvelijat tyrmistyivät. He menivät hallitsijan puheille ja kertoivat hänelle kaiken. 32Kuningas käski palvelijan luokseen ja sanoi: ’Sinä surkimus! Minä annoin sinulle velkasi kokonaan anteeksi, kun pyysit sitä. 33Eikö sinunkin olisi pitänyt sääliä ystävääsi, niin kuin minä säälin sinua?’ 34Suutuksissaan kuningas antoi palvelijansa kiduttajien käsiin, kunnes tämä maksaisi velkansa kokonaan.

35Samoin tekee minun taivaallinen Isäni teille, jos ette anna veljellenne anteeksi täydestä sydämestänne.»

Matt. - Matteus 18:21-35UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä