Suomen Pipliaseura

22.2.2023 laudes

UT lukukappale

6Suuren rikkauden lähde se onkin, kun tyydymme siihen, mitä meillä on. 7Emme me näet tuoneet maailmaan mitään emmekä voi ottaa täältä mitään mukaamme. 8Saamme olla tyytyväisiä, kun meillä on ruokaa ja suojaa.

9Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat monenlaisiin kiusauksiin. He jäävät koukkuun järjettömiin ja vahingollisiin houkutuksiin, jotka kiskovat ihmisiä onnettomuuteen ja tuhoon. 10Kaiken pahan alku ja juuri on näet rahanhimo. Rahaa haaliessaan jotkut ovat eksyneet uskosta ja tuottaneet itselleen paljon tuskaa.

Uskon kilpailu

11Vältä sinä, Jumalan oma, kaikkea tätä! Tavoittele oikeudenmukaisuutta, hurskautta, uskoa, rakkautta, kestävyyttä ja lempeyttä. 12Kilpaile hyvä uskon kilpailu ja tartu siten ikuiseen elämään. Siihen sinut kutsuttiin, ja tämän uskosi tunnustit monien todistajien kuullen. 13Saman hyvän tunnustuksen antoi Kristus Jeesus, kun hän todisti Pontius Pilatuksen aikana. Kristus ja Jumala, kaiken elämän lähde, ovat todistajiani, kun kehotan sinua: 14hoida velvollisuuksiasi tahrattomasti ja moitteettomasti, kunnes Herramme Jeesus Kristus ilmestyy. 15Se tapahtuu sillä hetkellä, jonka määrää ylistettävä ja ainoa hallitsija, kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra. 16Hän yksin on kuolematon. Hän asuu valossa, jonka lähelle ei voi mennä. Yksikään ihminen ei ole häntä nähnyt eikä voikaan nähdä. Hänen ovat kunnia ja ikuinen valta. Aamen.

Oikea rikkaus

17Varoita ylpeilemisestä niitä, jotka ovat rikkaita tässä maailmassa. Neuvo heitä, etteivät pane toivoaan epävarmaan rikkauteen vaan Jumalaan, joka antaa iloksemme runsaasti kaikkea. 18Kehota heitä tekemään hyvää, keräämään rikkaudekseen hyviä tekoja ja jakamaan omaisuuttaan anteliaasti muille. 19Näin he kokoavat itselleen aarteen, hyvän perustuksen tulevan varalle, ja pääsevät kiinni todelliseen elämään.

1. Tim. - 1. kirje Timoteukselle 6:6-19UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä