Suomen Pipliaseura

22.6.2022 laudes

UT lukukappale

Jumalan huolenpito

22Jeesus sanoi oppilaille: »Tämän vuoksi minä sanon teille: älkää huolehtiko hengissä pysymisestä – siitä, mitä söisitte ja miten pukeutuisitte. 23Henki on näet enemmän kuin ravinto ja ruumis enemmän kuin vaatteet. 24Tarkkailkaapa korppeja: eivät ne kylvä eivätkä kokoa, eikä niillä ole asuntoa eikä varastoa. Silti Jumala ruokkii ne. Kuinka paljon arvokkaampia te olettekaan kuin linnut! 25Kuka teistä voisi murehtimalla pidentää elämäänsä vähääkään? 26Ja jos ette pysty edes siihen, miksi huolehtisitte muustakaan?

27Tarkkailkaapa niityllä, miten kukat kasvavat. Eivät ne näe vaivaa eivätkä valmista vaatteita, mutta minä sanon teille: edes kuningas Salomo ei kaikessa loistossaan ollut yhtä hyvin puettu kuin mikä tahansa niistä. 28Kasvit kasvavat tänään, mutta huomenna ne heitetään tuleen. Jos Jumala silti pukee ne tällä tavoin, eikö hän pukisi vielä paljon mieluummin teidät, te vähäuskoiset?

29Älkää tekään tavoitelko syötävää ja juotavaa tai menestystä. 30Niitä ihmiset tavoittelevat kaikkialla maailmassa, mutta teidän Isänne tietää kyllä, että tarvitsette niitä. 31Etsikää te hänen valtakuntaansa, niin saatte kaiken muunkin.

Luuk. - Luukas 12:22-31UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.15
Seuraa meitä