Suomen Pipliaseura

22.8.2022 laudes

UT lukukappale

Pietari puhuu temppelissä

11Mies jäi Pietarin ja Johanneksen seuraan. Kaikki olivat ihmeissään ja ryntäsivät heidän luokseen Salomon pylväskäytävään. 12Kun Pietari näki tämän, hän alkoi selittää kansalle:

»Israelilaiset! Miksi olette ihmeissänne? Miksi tuijotatte meitä niin kuin olisimme omalla voimallamme ja hurskaudellamme saaneet tämän miehen kävelemään? 13Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän esivanhempiemme Jumala, korotti palvelijansa Jeesuksen. Te tosin luovutitte hänet tuomittavaksi ja torjuitte hänet Pilatuksen edessä, kun tämä halusi päästää hänet vapaaksi. 14Te torjuitte pyhän ja oikeudenmukaisen miehen ja pyysitte murhaajan vapauttamista. 15Te tapoitte elämän Herran, mutta Jumala herätti hänet kuolleiden joukosta. Me todistamme, että näin tapahtui. 16Tämä teidän näkemänne ja tuntemanne mies sai voimaa Jeesukselta, kun vetosimme luottavaisesti hänen nimeensä. Uskomme vuoksi Jeesus teki tästä miehestä täysin terveen tässä teidän silmienne edessä.

17No niin, minä ymmärrän, että te ette tienneet, mitä teitte, eivätkä tienneet teidän johtajannekaan. 18Näin Jumala toteutti kaikkien profeettojen ennustuksen: Kristus tulisi kärsimään. 19Muuttakaa siis mielenne ja kääntykää. Silloin syntinne pyyhitään pois 20ja Herra antaa virkistävien aikojen tulla. Hän lähettää Voideltunsa Jeesuksen, jonka on teille ennalta valinnut.

21Taivas otti Jeesuksen vastaan, ja hän on siellä, kunnes on aika palauttaa järjestys maailmaan. Tästä Jumala on antanut profeettojensa puhua vaikka kuinka kauan. 22Jo Mooses sanoi: ’Herra, teidän Jumalanne, nostaa teille veljienne joukosta profeetan, samanlaisen kuin minä. Totelkaa häntä kaikessa, mitä hän teille sanoo. 23Jokainen, joka ei kuuntele tätä profeettaa, poistetaan kansansa parista ja tuhotaan.’ 24Samoin kaikki profeetat Samuelista alkaen ennustivat puheissaan näistä ajoista. 25Te olette profeettojen jälkeläisiä ja sen liiton perillisiä, jonka Jumala solmi isienne kanssa sanoessaan Abrahamille: ’Sinun jälkikasvusi on siunaukseksi kaikille maailman kansakunnille.’ 26Ensi sijassa teitä varten Jumala herätti palvelijansa kuolleiden joukosta. Hänet Jumala lähetti siunaamaan teitä ja kääntämään teidät kaikki pois pahuuksistanne.»

Ap. t. - Apostolien teot 3:11-26UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä