Suomen Pipliaseura

23.1.2023 laudes

UT lukukappale

15En ole silti koskaan käyttänyt näitä oikeuksia hyväkseni. En minä itseni takia näin kirjoita. Mieluummin kuolisin kuin... ei, tätä ylpeydenaihetta ei kukaan minulta vie.

16Siinä, että julistan ilosanomaa, ei ole mitään ylpeilemistä. Se on näet minulle pakollista. Voi minua, jos en julista ilosanomaa! 17Jos teen tätä vapaaehtoisesti, minun kuuluu saada palkkaa. Jos taas teen tätä vastoin tahtoani, hoidan vain asioita toisen puolesta. 18Mikä siis on palkkani? Se, etten hyödy ilosanoman julistajalle kuuluvista oikeuksista vaan julistan ilmaiseksi.

Orja ja vapaa

19Vaikka olen kaikin puolin vapaa, olen ryhtynyt kaikkien orjaksi voittaakseni yhä useampia puolelleni. 20Juutalaisille olin kuin juutalainen ainakin, jotta voittaisin heidät puolelleni. Voittaakseni lain alaisina eläviä puolelleni olin kuin yksi heistä, vaikkei laki minua koskekaan. 21Lain ulkopuolella eläville olin kuin yksi heistä, jotta voittaisin heidät puolelleni. En minä tosin elä Jumalan lain ulkopuolella, koska minulla on Kristuksen laki. 22Heikoille olen ollut heikko, jotta voittaisin heidät puolelleni. Olen ollut kaikille kaikkea, jotta saisin pelastettua edes muutamia. 23Kaiken tämän olen tehnyt ilosanoman vuoksi päästäkseni osalliseksi sen tuomasta hyödystä.

Voittakaa palkinto

24Ettekö tiedä, että stadionilla vain yksi juoksija voittaa, vaikka kaikki ovat kilpailussa mukana? Juoskaa siis niin, että saatte palkinnon! 25Kaikki kilpailijat noudattavat tiukkaa itsekuria; juoksijat katoavan palkinnon vuoksi, me katoamattoman. 26Minä en siis juokse minne sattuu enkä nyrkkeillessäni huido ilmaan. 27Isken itseltäni vaikka silmän mustaksi saadakseni ruumiini tottelemaan tahtoani. Niin minua ei hylätä pyydettyäni ensin muita kilpailemaan.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 9:15-27UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä