Suomen Pipliaseura

23.1.2023 vesper

UT lukukappale

Salajuoni Jeesuksen tappamiseksi

1Kaikki nämä puheensa pidettyään Jeesus sanoi oppilailleen: 2»Niin kuin tiedätte, pääsiäiseen on kaksi päivää. Silloin Ihmisen Poika annetaan ristiinnaulittavaksi.»

3Samaan aikaan ylipapit ja kansanjohtajat kokoontuivat ylipappi Kaifaksen taloon. 4He suunnittelivat, millä verukkeella saisivat Jeesuksen käsiinsä tappaakseen hänet. 5»Ei kuitenkaan juhlaväen keskellä», he päättivät. »Kansa voisi alkaa mellakoida.»

Jeesus voidellaan Betaniassa

6Jeesus oli Betaniassa ihosairaudesta tunnetun Simonin talossa. 7Siellä hänen luokseen tuli nainen, jolla oli alabasteripullossa hyvin kallista tuoksuöljyä. Nainen valutti öljyn Jeesuksen päähän, kun tämä oli syömässä. 8Sen nähdessään oppilaat suuttuivat ja sanoivat: »Millaista tuhlausta! 9Olisihan öljyn voinut myydä hyvään hintaan ja antaa rahat köyhille.»

10Kun Jeesus huomasi tämän, hän sanoi: »Miksi olette noin tylyjä tälle naiselle? Hänhän teki minulle arvokkaan palveluksen. 11Köyhät ovat luonanne aina, mutta minä en. 12Kun hän kaatoi öljyn päälleni, hän valmisteli minut hautaamista varten. 13Minä vakuutan teille: kaikkialla, missä ilosanomaa julistetaan, muistetaan myös tämä nainen ja kerrotaan, mitä hän teki.»

Juudas sopii Jeesuksen ilmiantamisesta

14Silloin Juudas Iskariot, yksi kahdestatoista oppilaasta, meni ylipappien puheille 15ja sanoi: »Mitä maksatte, jos toimitan hänet teidän käsiinne?» He antoivat hänelle kolmekymmentä hopeakolikkoa. 16Siitä alkaen Juudas odotti sopivaa tilaisuutta Jeesuksen ilmiantamiseen.

Matt. - Matteus 26:1-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä